Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS: ΤΩΡΑ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:...

1. Πράξη πρώτη. Ιούνιος 2008. Ο κ. Καραμανλής δηλώνει για το σκάνδαλο Siemens, ενώ η δικαστική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη «η Νέα Δημοκρατία δεν έχει σχέση με την υπόθεση αυτή».

2. Πράξη δεύτερη. Ο κ. Καραμανλής και το κόμμα του αρνούνται 3 (!) φορές την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens (Φεβρουάριος 2008, Ιούλιος 2008, Απρίλιος 2009).

3. Πράξη τρίτη. 8 Μαΐου 2009. Ο κ. Καραμανλής κλείνει νύχτα, αδικαιολόγητα, εσπευσμένα και απροειδοποίητα τη Βουλή. Παραγράφει με τον τρόπο αυτό ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες υπουργών του και για την υπόθεση αυτή.

4. Πράξη τέταρτη. Ο μάρτυρας-κλειδί της υπόθεσης Siemens στην Ελλάδα, κ. Χριστοφοράκος, ο οποίος αφέθηκε επί δύο χρόνια να κυκλοφορεί ελεύθερος όταν η κ. Τσέκου στην υπόθεση Ζαχόπουλου προφυλακίστηκε για μήνες με συνοπτικές διαδικασίες, δραπετεύει ανενόχλητος στο εξωτερικό.

5. Πράξη πέμπτη. 27 Μαΐου 2009. Ο κ. Καραμανλής ξαναδηλώνει «το κόμμα της ΝΔ δεν έχει πάρει χρήματα από τη Siemens».

6. Πράξη έκτη. Ενώ υπήρχε το προηγούμενο Χριστοφοράκου, δεύτερος κατηγορούμενος-κλειδί της υπόθεσης- ο κ. Καραβέλας, εκ των διαχειριστών των μαύρων ταμείων της Siemens στην Ελλάδα, δραπετεύει και αυτός σαν κύριος στο εξωτερικό. Τα εξοργιστικά γεγονότα:

- Από το Σάββατο 23 Μαΐου είχε ενημερωθεί η σημερινή κυβέρνηση από την ελληνική πρεσβεία στην Ουρουγουάη για «ύποπτες» κινήσεις του κ. Καραβέλα. Χρειάστηκαν 2 ημέρες για να ενημερωθεί το διπλωματικό γραφείο της υπουργού Εξωτερικών. Η κ. Μπακογιάννη ενημερώνεται την επομένη, 26 Μαΐου. Κι αντί να ενημερώσει αμέσως, στέλνει το σήμα με κλητήρα (!) στον υπουργό Δικαιοσύνης. Χρειάστηκαν 2 ημέρες για να ενημερώσει ο υπουργός Δικαιοσύνης τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Και την Παρασκευή 29 Μαΐου, 6 ολόκληρες μέρες μετά την ειδοποίηση, εκδίδεται ένταλμα σύλληψης κατά του κ. Καραβέλα. Αλλά το πουλάκι είχε ήδη πετάξει...

7. Πράξη έβδομη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, που μαζί με την υπουργό Εξωτερικών, χρειάστηκαν μέρες ολόκληρες για να κάνουν τα αυτονόητα, κατάφερε μέσα σε λίγες μόνο ώρες να επικοινωνήσει με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και να εκδώσει ανακοίνωση για την «αθώωση» της Ν.Δ., όσον αφορά το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» για έγγραφο που μιλάει για έξι εμβάσματα αξίας 20 εκατ. μάρκων που εστάλησαν από τη SIEMENS Γερμανίας στην offshore εταιρεία MAYO, την περίοδο 1990-1994. Υπενθυμίζουμε ότι η σχέση Ν.Δ. με την off-shore MAYO είναι αδιαμφισβήτητη, διαχρονική και την έχουν ομολογήσει σε δικαστήρια, παρά το ότι την είχαν αρνηθεί και την απέκρυπταν επί πολλά χρόνια, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: