Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Τέρμα στην Δεξιά και την παραπολιτική...


Από τον Παντελή Οικονόμου
Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ
.
Οι ευρωεκλογές υπήρξαν - πριν απ' όλα - ένα δυνατό μήνυμα κατά της κυβέρνησης, των πράξεων και των παραλείψεών της. Της πολιτικής της. Έστειλαν το μήνυμα αυτό, περισσότερο από τα 2/3 του λαού, είτε προσήλθαν στην κάλπη, είτε όχι. Και, ταυτοχρόνως, κάλεσαν το ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει. Πιο δυνατά, πιο καθαρά. Αναθέτοντας του την πρώτη ευθύνη. Αλλάζοντας έτσι σημαντικά το πολιτικό σκηνικό. Ώστε να αλλάξει η ζωή μας.
Αλλά, το πολιτικό σώμα, έστειλε επίσης δυνατό μήνυμα αντίθεσης στην έκπτωση της Δημοκρατίας στον τόπο που γεννήθηκε. Έκπτωση που επιβεβαιώθηκε «πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις» από την παρουσίαση των αποτελεσμάτων την βραδιά των εκλογών: άκυρα, άκαιρα και, τελικά, αντιδημοκρατικά. Με την λαϊκή ετυμηγορία να παρουσιάζεται όπως οποιοδήποτε αγοραίο τηλεοπτικό προϊόν. Συσκευασμένο, ως συνήθως, με ανούσια σχόλια από παραπολιτικά πρόσωπα, διαφόρων ιδιοτήτων. Όπως γίνεται, εδώ και χρόνια τώρα, εξωθώντας όλο και περισσότερους στην αποχή.
Ειδικότερο ενδιαφέρον έχουν οι εκλογικές επιδόσεις της Αριστεράς και, κυρίως, του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός ο τελευταίος, είχε γεννήσει ελπίδες δυνατοτήτων υποδοχής αποστασιοποίησης και απαρέσκειας από την κρίση του κομματικού συστήματος. Πριν λίγους μόνο μήνες. Με τις ελπίδες αυτές να εξανεμίζονται στις πρώτες σοβαρές δοκιμασίες τους, απέναντι στην σκληρή καθημερινότητά μας. Δεν επιχαίρουμε. Αντιθέτως. Είναι αυτονόητη η ευχή να ξαναβρεί η Αριστερά - και ο ΣΥΡΙΖΑ ειδικότερα - τον βηματισμό τους. Ως προϋπόθεση στήριξης μιας προοπτικής προοδευτικής διακυβέρνησης, με κεντρικό άξονα το ΠΑΣΟΚ. Για μια αλλαγή πολιτικής που χρειάζεται ο τόπος και μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνο με ευρεία συσπείρωση δυνάμεων. Από όποια θέση, φυσικά, επιλέξει ο κάθε ένας για τον εαυτό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: