Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

κυβέρνηση "Αρτέμη Μάτσα" ......



Συνεχίζει να μας ξαφνιάζει ευχάριστα με την επινοητικότητά της η σημερινή κυβέρνηση στους τρόπους καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Ανέβασε ήδη (και λειτουργεί) στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου οικονομικών (www.ypee.gr) σχετική φόρμα με την οποία δίνει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να καρφώσει για φοροδιαφυγή γείτονες, «φίλους», γνωστούς, ανταγωνιστές κλπ.

Κι όλα αυτά, επειδή με τις επιλογές "επανίδρυσης" του κράτους , η κυβέρνηση του πιο ανίκανου "σεμνά και ταπεινά", διέλυσε την οικονομία της χώρας και βρίσκεται σε άμεση ανάγκη εξεύρεσης ρευστού για να καλύψει τις «μαύρες τρύπες» που δημιούργησε…

Με σταθερές επιλογές στήριξης των οικονομικά ισχυρών , η φοροδιαφυγή καλπάζει...

Μετά λοιπόν τις απογραφές του Αλογοσκούφη, τις παλινωδίες με την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου κλπ , "εζήλωσαν δόξαν" Αρτέμη Μάτσα.

Το μέτρο όμως είναι προφανώς ατελές!

Δεδομένου ότι η ανικανότητά της σημερινής κυβέρνησης δεν αφορά μόνο στον έλεγχο εκείνων που φοροδιαφεύγουν, αλλά και στην είσπραξη των βεβαιωμένων οφειλών, το καλύτερο θα ήταν να δοθεί στους πολίτες και η δυνατότητα να εισπράττουν οι ίδιοι τους φόρους από τα πρόσωπα που καταγγέλλουν.

Να καθιερωθεί δηλαδή μία μορφή αυτοδικίας, η οποία, παρά τις εντάσεις που μπορεί να δημιουργηθούν, σίγουρα θα έχει καλύτερα αποτελέσματα από τη διαλυμένη κρατική μηχανή!

Το τραγικό είναι ότι μέσα στην απελπισία τους για το οικονομικό μπάχαλο που έχουν δημιουργήσει, μπορεί να το σκεφτούν κι αυτό. Είναι ικανοί.

Και επικίνδυνοι.

Η φορολογική συνείδηση διαμορφώνεται από την πλήρη διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης της χώρας κι όχι με αστεία , αλλά συνάμα επικίνδυνα για την κοινωνική συνοχή, μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: