Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΗΡΟΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΛΥΨΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ, ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ – ΑΛΛΑ ΒΡΑΖΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ



1. Οι πολίτες θυμούνται:

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2008 διάβαζε σκονάκια στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και κάλυψε τους πάντες και τα πάντα.
Στις 24 Οκτωβρίου 2008 υποχρέωσε τους βουλευτές του σε ατιμωτική αποχώρηση από τη Βουλή (πρωτοφανής ενέργεια για κοινοβουλευτική πλειοψηφία) για να μη συσταθεί προανακριτική επιτροπή για το Βατοπέδι.
Στις 16 Δεκεμβρίου 2008 κάλυψε και πάλι τους πάντες για το Βατοπέδι, μιλώντας απλά για «αντικειμενική κυβερνητική ευθύνη» και για «ελλιπή ενημέρωση» την οποία χαρακτήρισε «δικό του λάθος».
Στις 19 Ιανουαρίου 2009 υποχρέωσε τους βουλευτές του σε δεύτερη ατιμωτική αποχώρηση από τη Βουλή πάλι για να αποφύγει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το Βατοπέδι.
Στις 7 Μαΐου 2009 υποχρέωσε τους βουλευτές του σε τρίτη ατιμωτική αποχώρηση από τη Βουλή για να αποφύγει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο των άγονων γραμμών.
Στις 8 Μαΐου 2009 έκλεισε τη Βουλή νύχτα για να εξασφαλίσει την ατιμωρησία των υπουργών του για όλα τα σκάνδαλα της περιόδου 2004-2007.
Σε αλλεπάλληλες συνεντεύξεις του προεκλογικά κάλυψε και πάλι τους πάντες και τα πάντα.

2. Ταυτόχρονα, όλη αυτή την περίοδο και κυρίως μετά την καθαρή αποδοκιμασία του στις ευρωεκλογές, διέδιδαν δεξιά και αριστερά ότι ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να μην συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια του κόμματος του στις επόμενες εκλογές τα στελέχη εκείνα του κόμματός του που ενεπλάκησαν στα σκάνδαλα που εξόργισαν τους πολίτες.

3. Το παραμύθι όμως δεν πουλάει.
Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Καραμανλής έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να μη διερευνηθούν οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες υπουργών του. Κάλυψε τους πάντες.
Η αλήθεια είναι ότι το να μην συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια είναι παρωνυχίδα μπροστά στο γεγονός ότι εξασφάλισαν πλήρη ασυλία.
Η ακόμη τραγικότερη για το σημερινό πρωθυπουργό αλήθεια είναι ότι εξακολουθεί να στηρίζει την παραμονή του στην εξουσία σε αυτούς που υποτίθεται ότι θέλει να τιμωρήσει με το να μην τους συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια. Είναι όμηρος αυτών που υποτίθεται θέλει να διώξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: