Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

σκανδαλα και (αντί)δράση

σκάνδαλα, σκάνδαλα, σκάνδαλα ......
είναι τόσα που με κορύφωση στα 5 τελευταία χρόνια κάνουν τον μέσο Έλληνα να αναρωτιέται, αν η παραγωγή τους - καθημερινή πια - είναι βασικό γνώρισμα της χώρας.
Σε καμία άλλη χώρα του σύγχρονου πολιτισμένου κόσμου , μηδέ χωρών της Αφρικής με εξαίρεση κάποιων μπανανιών (τύπου Αμίν Νταντά) δεν αποπνέει τέτοια σαπίλα, σε καμία άλλη χώρα δεν υπάρχει τέτοια έκπτωση αξιών , τέτοια καταβαράθρωση θεσμών .
Παράγουμε περισσότερα , απ όσα μπορούμε να καταναλώσουμε.
Με ένα πρωθυπουργό που με το συνεχές " αναλαμβάνω τις ευθύνες μου" γίνεται το πιο σύντομο τραγικό ανέκδοτο.
Που κλείνει τη βουλή , αλλά ανοίγει τα σύνορα σε λαμόγια της χώρας με τα οποία συναλλάχθηκε.
Που άβουλος, ανίκανος και μοιραίος δεν μπορεί και δεν θέλει να πάρει κάποια πρωτοβουλία για να σταματήσει την απαξίωση της χώρας.
Με μια δικαιοσύνη ποδηγετούμενη που κλείνει σε 2 ώρες φυλακή την Τσέκου και την νύχτα παιδιά κατηγορουμένων , αλλά χαρακτηρίζει παραπλανημένουςαποπλανημένους) υπουργούς που συμμετείχαν εμμέσως ή αμέσως στην παραγωγή σκανδάλων και αρνείται να πράξει τα δέοντα.
Με μια κοινωνία πλήρως αποστεωμένη από τους θεσμούς της (συνδικαλισμό , πολιτικές οργανώσεις) που θα την κρατούσαν ενιαία και με δυνατότητες να πάρει πρωτοβουλίες, να αλλάξει την κατάσταση, βιώνει καθεστώς πλήρους αναξιοκρατίας
Με τους οικονομικά ισχυρούς να απολαμβάνουν προνόμια και να καθορίζουν , μέσα από τα μμε που ελέγχουν , την πορεία της χώρας.
Πρέπει όλοι μας να συμμετάσχουμε σε μια ανασυγκρότηση της χώρας μας
Να λειτουργήσουν οι θεσμοί, να καθαρίσουμε τα σκάνδαλα για να αναδειχθούν τα καίρια προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία μας.
Κι όσο θα επιλύονται αυτά τα προβλήματα, τόσο θα καθαρίζονται και θα απολυμαίνονται οι εστίες παραγωγής τους.
Ένα πρώτο βήμα είναι οι κυριακάτικες εκλογές.
Παραδειγματική καταδίκη της κυβέρνησης για ν΄ανοίξει ο δρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: