Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

καθαρή η νίκη του ΠΑΣΟΚ - βαρύτατη για τη ΝΔ


Καθαρή νίκη του ΠΑΣΟΚ, βαρύτατη για τη ΝΔ χαρακτήρισε σε συνέντευξή του στον tv Μακεδονία , ο Άκης Τσοχατζόπουλος

-«Το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί μια μεγάλη και καθαρή νίκη του ΠΑΣΟΚ, με πάνω από τέσσερις μονάδες διάφορα, κάτι που ξεπέρασε τις προβλέψεις και τις προσδοκίες μας. Παράλληλα, αποτελεί βαρύτατη ήττα για τη Ν.Δ.

Σημαίνει συγχρόνως ευθύνη για το ΠΑΣΟΚ, από εδώ και πέρα να προετοιμάσει το έδαφος για να μπορέσει να υλοποιήσει μια εναλλακτική πορεία για την Ελλάδα και να την οδηγήσει έξω από την κρίση. Διότι το μεγάλο πρόβλημα του ελληνικού λαού, που εκφράστηκε και με την ψήφο του, αλλά και με την αποχή, είναι ότι είναι απογοητευμένος από τη διακυβέρνηση της Ν.Δ., καταψηφίζει το νεοφιλελευθερισμό, ζητά εναλλακτική πορεία, αλλά έχει πρόβλημα και με το πολιτικό σύστημα σήμερα.

-Η χθεσινή μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια γιατί τη νίκη στις εθνικές εκλογές πρέπει να την κατακτήσουμε. Για αυτό, το επόμενο διάστημα πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει σε διαδικασίες λαϊκής βάσης, με περιφερειακά συνέδρια και συνδιασκέψεις, για να συζητήσει με τους πολίτες και να οριστικοποιήσει τις νέες πολιτικές του και το νέο σχέδιο που θα περιλαμβάνει αλλαγές και ανατροπές σε όλους τους τομείς. Η Ν.Δ., μετά από ένα τέτοιο εκλογικό αποτέλεσμα, δεν μπορεί να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Διακυβέρνηση όπως μέχρι σήμερα δεν είναι πλέον εφικτή για αυτήν, γιατί ο λαός την καταψήφισε.

-Οι λαοί σε όλη την Ευρώπη τελικά ψήφισαν σοφά. Βρίσκονται στη χειρότερη συγκυρία των τελευταίων ετών. Η Ε.Ε. απεδείχθη ανεπαρκής και αδύναμη να στηρίξει τους πολίτες απέναντι στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ακόμη και απέναντι στις συνέπειες της παγκόσμιας κρίσης, η Ε.Ε. αρνήθηκε να βοηθήσει συλλογικά τους λαούς και οδήγησε κάθε κράτος να αντιμετωπίσει μόνο του την κατάσταση. Η έντονη αντίδραση των πολιτών σε ευρωπαϊκό επίπεδο εκφράστηκε είτε με την αποχή είτε με την καταψήφιση των μέχρι τώρα εφαρμοζόμενων πολιτικών. Συγχρόνως, οι πολίτες διαπίστωσαν ότι και από την πλευρά της αριστεράς σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν υπήρξαν πειστικές απαντήσεις. Αποδείχθηκε αδύναμη η ευρωπαϊκή αριστερά να προτείνει ρεαλιστική εναλλακτική πορεία. Έτσι προτιμήθηκαν μόνο δυνάμεις, όπως το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα, που αξιόπιστα μπορούν να εγγυηθούν μια εναλλακτική δημοκρατική προοδευτική πορεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: