Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

ΟΧΙ στο αρχείο η επίθεση στην Κούνεβα



Αν είχε όνομα η συνείδησή , το ήθος , η αξιοπρέπεια , η αγωνιστικότητα , η αυταπάρνηση, η λεβεντιά και η καρτερικότητα - αυτό το όνομα θα ήταν ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ.

Το όνομα της γυναίκας που εκφράζει τα ιερά και τα όσια της Εργατικής Τάξης πρωτίστως, αλλά και της κοινωνίας ολόκληρης στην εποχή μας.

Της γυναίκας - εργαζόμενης - συνδικαλίστριας που αφού την πρόσβαλαν, την απαξίωσαν, επιχείρησαν να την εξοντώσουν.

Τη γυναίκα, μάνα, μετανάστρια που με τη στάση της έκανε τις ταπεινές αγράμματες καθαρίστριες να μιλάνε για αυτήν σαν νομπελίστες.

Τη γυναίκα που σαν σύγχρονος Μαρίνος Αντύπας έδωσε υπόσταση στον αγώνα ενός κλάδου σκληρά και απάνθρωπα εργαζόμενων της πρωτεύουσας.

Στις 22 Δεκέμβρη 2008 η γραμματέας της Παναττικής Ενωσης Καθαριστριών δέχεται τραμπούκικη επίθεση με βιτριόλι, με αποτέλεσμα να δίνει σκληρή μάχη για τη ζωή της αρχικά και την αποκατάσταση της υγείας της στη συνέχεια (σε όποιο βαθμό μπορεί να γίνει)

Παλεύει μήνες τώρα.
«Με έχουν απειλήσει ότι θα με σκοτώσουν» ακούγεται να λέει ξεκάθαρα η Κωνσταντίνα Κούνεβα στον Βέλγο φωτορεπόρτερ Ζακί Ντελόρμ , σε συνέντευξη που παραχώρησε λίγες μέρες πριν, και καμιάς δημόσιας αρμόδιας υπηρεσίας τα αυτιά δεν ιδρώνουν στις αλλεπάλληλες καταγγελίες της για τις συνθήκες εργασίας των εργαζόμενων γυναικών που εκπροσωπεί.

Σήμερα,
αφού αρχικά τα λαγωνικά της ΕΛΑΣ έκαναν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών (αλλοδαπή γάρ) , μετά για ερωτικούς λόγους, στη συνέχεια μετά την δημόσια κατακραυγή συνέλαβαν έναν Αλβανό κι αφού προηγουμένως πρόλαβαν να τον τσακίσουν στο ξύλο, τον άφησαν ελεύθερο (απεδείχθη ότι δεν είχε καμία σχέση),
έρχεται η Ελληνική Δικαιοσύνη να θέσει στο αρχείο την υπόθεση της δολοφονίας της.

"Θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για να αποτραπεί η θέση της δικογραφίας στο αρχείο" προαναγγέλλουν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της , χωρία να κρύβουν την "οδυνηρή έκπληξή τους" για την απόφαση του ανακριτή να κηρύξει το πέρας της δικαστικής έρευνας , που ουσιαστικά βρίσκεται στο σημείο μηδέν, μια και οι δράστες εξακολουθούν να παραμένουν ασύλληπτοι.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που προσβάλλει τη χώρα, απαξιώνει θεσμούς, στέλνει στο θυσιαστήριο του στυγνού κεφαλαίου εργαζόμενους, συνδικαλιστές που δεν είναι αργυρώνητοι, που παλεύουν με αξιοπρέπεια να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας τους που μάχονται για να εφαρμόζεται η νομοθεσία όπου καθημερινά καταπατάτε

Στοχοποιούνται τα επόμενα θύματα των τραμπούκων, που είναι εργαζόμενοι-ες που δεν προσδοκάνε να εξαργυρώσουν την θέση τους με βουλευτικές έδρες ή υπουργικούς θώκους.

Δίνεται μήνυμα , για την μεταχείριση των αλλοδαπών εργαζομένων, αφού άλλωστε νομιμοποιούνται κάθε λογής αυθαιρεσίες σε βάρος τους (βλέπε Ηλεία κι όχι μόνο).

Σε μια τέτοια υπόθεση με τεράστιες κοινωνικές διαστάσεις, που έχει ευαισθητοποιήσει εκατομμύρια Ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, έχει κινητοποιήσει χιλιάδες συνδικάτα , κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς , καμία ολιγωρία και παράλειψη δεν συγχωρείται.

Η Έννομη Τάξη πρέπει να αποκατασταθεί, να μην επιτρέπει να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και να αισθάνονται αδίωκτοι.
Για τα συνδικάτα πρέπει να είναι πρώτος λόγος ύπαρξης τους , για τους κοινωνικούς και πολιτικούς μας φορείς συστατικό δράσης που θα αποτρέπει την εφαρμογή του νόμου της ζούγκλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: