Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Η ΑΛΛΑΓΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.


Κ. Καραμανλής, ομιλία στην Αθήνα, 5 Ιουνίου 2009, εξαπολύει…ριπές κατά του ΠΑ.ΣΟ.Κ.: «Κινδυνολογούν ανεύθυνα, θυσιάζοντας τα συμφέροντα του τόπου στο βωμό του ΠΑΣΟΚ… Κραυγάζουν τώρα ότι «η οικονομία, ότι η χώρα βουλιάζει»!».
Ι. Παπαθανασίου, υπουργός οικονομίας και οικονομικών του κ. Καραμανλή, συνέντευξη στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», 14 Ιουνίου 2009: «Τα ψέματα τελείωσαν: ή μειώνουμε το έλλειμμα ή πραγματικά βουλιάζουμε όλοι μαζί»

1. Έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν. Ο κ. Παπαθανασίου σε ρόλο γαλάζιου …παπαγάλου, λέει αυτά για τα οποία ο πρωθυπουργός κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ για κινδυνολογία και ανευθυνότητα. Αποδεικνύεται ότι ο πραγματικός κίνδυνος για τη χώρα είναι η ανευθυνότητα της σημερινής κυβέρνησης. Δημιουργεί προβλήματα, τα κρύβει κάτω από το χαλί, κατηγορεί όσους τα βλέπουν και όταν πια δεν μπορεί να τα κρύψει άλλο καλεί σε ..συστράτευση!

2. Τα ψέματα πράγματι τέλειωσαν. Αλλά τέλειωσαν για την κυβέρνηση. Οι πολίτες θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν τον λογαριασμό της κυβερνητικής αποτυχίας και μάλιστα σε δύο δόσεις. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθεί η πρώτη δόση των εισπρακτικών μέτρων, ενώ το επόμενο και σκληρότερο πακέτο θα αρχίσει να υλοποιείται από το φθινόπωρο.

3. Το δίλλημα λοιπόν δεν είναι «ή μειώνουμε το έλλειμμα ή βουλιάζουμε». Το δίλλημα στο οποίο απάντησε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις ευρωεκλογές είναι «ή αλλάζουμε κυβέρνηση ή βουλιάζουμε». Και η απάντηση των Ελληνίδων και των Ελλήνων ήταν καθαρή. Η μόνη πράξη υπευθυνότητας που έχει απομείνει σε αυτή την κυβέρνηση είναι να δώσει το δικαίωμα στους πολίτες και τη χώρα να κάνουν μια νέα αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: