Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ. Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΓΝΟΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ…


1. Το χειρότερο όλων είναι ότι το τιμόνι της χώρας κρατά στα χέρια του ένας πρωθυπουργός, όμηρος της οριακής πλειοψηφίας που έχει στη Βουλή και της κάλυψης που προσέφερε στους υπουργούς του για τα σκάνδαλα τους. Φτάσαμε στο σημείο, αντί ο σημερινός πρωθυπουργός να ασχολείται με τα προβλήματα της χώρας, να διαβάζει επιστολές του κ. Μανώλη. Ο «υπεύθυνος» πρωθυπουργός της χώρας εκτελεί καθήκοντα διαχειριστή των προβλημάτων της γαλάζιας πολυκατοικίας.

2. Χαρακτηριστικό του τιμήματος που πληρώνει η χώρα από το καταφανέστατο έλλειμμα διακυβέρνησης είναι το εξής: Την προηγούμενη Πέμπτη ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής, έστειλε, καθυστερημένα και όψιμα, μια επιστολή στους ομολόγους του των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, με θέμα την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, ενόψει του Συμβουλίου Κορυφής, που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή.
Στην επιστολή αυτή, ο κ. Καραμανλής έλεγε ότι πρέπει να ληφθεί αριθμός συγκεκριμένων μέτρων χωρίς καθυστέρηση και, αντίστοιχα, να αποτυπωθεί στο κείμενο των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

3. Όπως είθισται, το σχέδιο των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κυκλοφορεί αρκετές μέρες πριν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Υπάρχουν δύο παράγραφοι για την παράνομη μετανάστευση. Σε καμία από τις δύο παραγράφους δεν αναφέρεται η λέξη «Ελλάδα», σε καμία από τις δύο παραγράφους δεν αναφέρεται η λέξη «Τουρκία» και σε καμία από τις δύο παραγράφους δεν αναφέρεται τίποτε περισσότερο από το ότι πρέπει να υπάρξει μια ευρωπαϊκή αντιμετώπιση του θέματος.

4. Με άλλα λόγια, είτε οι Ευρωπαίοι ομόλογοι δεν πήραν υπόψη τους αυτά που έγραψε ο πρωθυπουργός, είτε εάν αυτή είναι η ανταπόκριση σε αυτά που έγραψε ο πρωθυπουργός, τότε κάτι κάνει στραβά η ελληνική κυβέρνηση. Γιατί είναι προφανές ότι το ζητούμενο δεν είναι απλώς μια επιστολή, αλλά είναι μια διπλωματική προσπάθεια, για να μπορέσουν να αποτυπωθούν στην πράξη, στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι πολιτικές που θέλει η Ελλάδα για τη λαθρομετανάστευση.
Περιμένουμε συγκεκριμένες αποφάσεις και συγκεκριμένα μέτρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη λαθρομετανάστευση. Περιμένουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στη χώρα μας. Δεσμεύσεις που να αφορούν και τις υποχρεώσεις της Τουρκίας. Περιμένουμε από τον Έλληνα πρωθυπουργό σκληρή διαπραγμάτευση και αποτελέσματα. Τα ψέματα τελείωσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: