Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Βενιζέλος και Λοβέρδος «ποιούν την νήσσαν» ...



O Δ. Τσάτσος είναι δηλωμένος εχθρός του Γιώργου Παπανδρέου και γνωστός συνεργάτης του συγκροτήματος Λαμπράκη, το οποίο πρωτοστατεί στις προσπάθειες χειραγώγησης των πολιτικών και της πολιτικής ζωής, με μεγάλη επιτυχία.
Ο Δ.
Τσάτσος βάλει κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, προφανώς γιατί το 2004 ο Γιώργος Παπανδρέου τον απέσυρε από τη λίστα του ευρωκοινοβουλίου και μάλιστα όταν ήταν επικεφαλής των ευρωβουλευτών του Κινήματος.
Κατόπιν αυτού ο Τσάτσος:


Υποστήριξε τον Ευάγγελο Βενιζέλο
κατά τις εσωκομματικές εκλογές το Νοέμβριο του 2007, μιλώντας απαξιωτικά για τον Γ. Παπανδρέου.

Δημιούργησε προβλήματα, με δηλώσεις του, πριν τις τελευταίες ευρωεκλογές, υποστηρίζοντας τη συμμετοχή, στο ευρωψηφοδέλτιο, του Κώστα Μποτόπουλου, την υποψηφιότητα του οποίου είχε απορρίψει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Υπάρχει και κάτι ακόμα.

Οι συνήθως λαλίστατοι συνταγματολόγοι και "κορυφαία" στελέχη του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και Ανδρέας Λοβέρδος «ποιούν την νήσσαν» και δεν μιλούν για το θέμα.
Κάποιοι, στο ΠΑΣΟΚ, θεωρούν ότι πίσω απ΄ όλα αυτά (δηλώσεις Τσάτσου κλπ) βρίσκονται και οι ίδιοι.
Σε μια τελευταία και απέλπιδα προσπάθεια να «κοντύνουν» τον αρχηγό τους και να βοηθήσουν ώστε να ανοίξει ο δρόμος της διαδοχής στο Κίνημα, ταυτιζόμενοι με τα γνωστά συμφέροντα.

Αν δεν είναι έτσι, μπορούν να βγουν και να δηλώσουν τη διαφωνία τους με τον Δ. Τσάτσο, θεωρώντας πολιτική και όχι νομική, την όλη διαδικασία.

Προς το παρόν, πάντως, επιλέγουν την τακτική
«και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ»
.
Καθώς αποφεύγουν να τοποθετηθούν σε σχέση με τις δηλώσεις Τσάτσου, κάνοντας το χατίρι των μεγαλοπαραγόντων του χρήματος και, από την άλλη, μένουν κοντά στο Κίνημα διατηρώντας σε ισχύ τις δηλώσεις τους περί ανάγκης διεξαγωγής πρόωρων εκλογών και αλλαγής σε κυβερνητικό επίπεδο.

Ενδιαφέρον θα είχε να πληροφορηθούν οι πολίτες και ποιες είναι οι απόψεις του Κ. Σημίτη για όλα αυτά
.
Ο τέως "καταλληλότερος" τηρεί και αυτός, σιγή γύρω από τα συγκεκριμένα θέματα και μοιραία ταυτίζεται από τη μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, με τους συνταγματολόγους, κομματικά στελέχη ή μη.
Αλλωστε ο Δ. Τσάτσος είναι στην ομάδα των καθηγητάδων "εκδρομέων του '96".

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΞΕΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - Ο ΕΧΩΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ - ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.
ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ;
ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ.
ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΣ ΕΙΤΕ ΜΙΛΑΕΙ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ , ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ

Ανώνυμος είπε...

to sigkrotima lampraki mia zoi auta ta paixn;idia paizei

Ανώνυμος είπε...

Tο μονο σιγουρο ειναι οτι ο γιωργακης εχει εχθρους στην ομαδα του.Μηπως η ομαδα του δεν ειναι τελικα η ομαδα του.Μηπως δεν τον θεωρουν ικανο.