Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

η αγωνία για την επερχόμενη ήττα & η "προάσπιση" του συντάγματος ...


...ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ
Εξουσίες και ευθύνη από τις πράξεις του Προέδρου
Άρθρο 35
1. Καμία πράξη του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν ισχύει ,ούτε εκτελείται χωρίς την προσυπογραφή του αρμόδιου υπουργού..

αυτό αναφέρεται ρητά , μεταξύ των άλλων, στο ισχύον Σύνταγμα της Ελλάδας το οποίο περιφρουρούν οι Ηρακληδείς συνταγματολόγοι και για το οποίο σήκωσαν «Pantiera Rosa» κατά του ΠΑΣΟΚ.

Ρόλος καθαρά διακοσμητικός και απόλυτα ενταγμένος σ' ένα τελετουργικό.

Από κοντά ο Πάκης με τον Αντώναρο , τον Τραγάκη και άλλοι, υπό τις οδηγίες του ασθμαίνοντος Κωστάκη του και κουρασμένου, μεγάλοι μαχητές και προασπιστές της Δημοκρατίας και του Συντάγματος.

Η αγωνία και ο κρύος ιδρώτας τους από την επερχόμενη ήττα καθορίζουν την ύστατη προσπάθειά τους να παρατείνουν την κυβερνητικά τους θητεία απαιτώντας έτσι να συμφωνήσουν τα κόμματα ( κυρίως το ΠΑΣΟΚ) στην επανεκλογή Παπούλια από τώρα, χωρίς προσφυγή στις κάλπες.

Αυτοί που έχουν χρησιμοποιήσει το Σύνταγμα, όπως βόλευε κάθε φορά τις μικροκομματικές τους επιδιώξεις

Είναι μια προσπάθεια κωμική αν δεν περιείχε σαφή παραβίαση του Συντάγματος.

Γιατί οι πιέσεις των συνταγματολόγων (εκφραστές(;) ποικιλώνυμων συμφερόντων) , τις οποίες αναπαράγει η κυβέρνηση, έτσι ώστε να πάρει θέση ο πρόεδρος της δημοκρατίας, αν εισακούονταν θα ήταν καθαρή συνταγματική εκτροπή.

Το μείζον είναι να αλλάξει η χώρα κυβέρνηση, να τελειώνουμε σύντομα μ΄αυτούς που απαξιώνουν κάθε μέρα και περισσότερο τη χώρα, και είναι κάτι που θα αποφασίσει ο Λαός με την επιλογή του στις κάλπες

Ασφαλώς και τότε θα κριθεί συνολικά η θέση του ΠΑΣΟΚ για την επιλογή Προέδρου Δημοκρατίας

Άλλωστε
το ίδιο το Σύνταγμα (άρθρο 32) προβλέπει τη συγκεκριμένη διαδικασία (προσφυγή στις κάλπες λόγω μη ανάδειξης προέδρου) και με δεδομένο ότι δεν έχουν αναθεωρηθεί τα σχετικά άρθρα του, καθιστούν το θέμα πολιτικό και όχι συνταγματικό, με την έννοια ότι η υπάρχουσα συνταγματική τάξη παρέχει την δυνατότητα να μην προσθέτει κάποιο κόμμα (στην περίπτωση αυτή το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ) την ψήφο του και έτσι να προκαλείται διάλυση της βουλής , λόγω της μη εκλογής προέδρου, με άμεση προσφυγή σε εκλογές, που είναι συνταγματικά θεμιτό.

Κάνοντας χρήση του συνταγματικού του δικαιώματος το ΠΑΣΟΚ θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, βασισμένο στην πολιτική του εκτίμηση ότι προέχει το εθνικό συμφέρον.

Βέβαια η πολιτική αυτή επιλογή του ΠΑΣΟΚ αναπόφευκτα οδηγεί στην αλλαγή προσώπου για την προεδρία της δημοκρατίας, μια και η εκ νέου επιλογή Παπούλια , θα την καθιστούσε ιλαροτραγωδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: