Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

ΑΣΤΕΙΟΙ ΚΑΙ ΑΧΡΕΙΟΙ


Έχει καταντήσει ανέκδοτο το «μάδημα της μαργαρίτας» του σημερινού πρωθυπουργού αναφορικά με το τι θα κάνει με τους λεγόμενους «Βατοπεδινούς», τον Παυλίδη και τους άλλους.

Αν τελικά θα τους συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια των επερχόμενων εθνικών εκλογών ή όχι. Η κωμικοτραγική κατάσταση συμπληρώνεται από αλλεπάλληλες δηλώσεις και συνεντεύξεις των ενδιαφερόμενων, οι οποίοι ασκούν κριτική σε όσους διακινούν σκέψεις αποκλεισμού τους από τα ψηφοδέλτια.

Τώρα στο παιχνίδι μπήκε και ο κ. Αλογοσκούφης για τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται αποφάσεις, από πλευράς πρωθυπουργού, στην οικονομική πολιτική. Φοβερά πράγματα.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι όλη η κυβέρνηση να ασχολείται με δηλώσεις πρώην και νυν στελεχών της.

Η αλήθεια όμως, όσο και να προσπαθούν να τη συσκοτίσουν, είναι μία: όλοι αυτοί, και αυτοί που ασκούν κριτική στους χειρισμούς του πρωθυπουργού και αυτοί τους οποίους ο κ. Καραμανλής...κωλύεται να αποφασίσει αν θα εντάξει στα ψηφοδέλτια του κόμματός του, εξακολουθούν να στηρίζουν την κυβέρνησή του.

Και με αυτή την στήριξη λαμβάνονται κάθε μέρα αποφάσεις που γονατίζουν, συνθλίβουν τον πολίτη, την νοικοκυρά, τον εργαζόμενο, τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον συνταξιούχο, τον αγρότη, τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Και ρωτά ο πολίτης: Με ποια ηθική νομιμοποίηση με αναγκάζουν αυτοί να πληρώνω τα δικά τους σπασμένα;

Απάντηση: Με καμία. Πέρα από μειοψηφία στην κοινωνία έχουν χάσει κάθε ηθική νομιμοποίηση να ζητούν θυσίες, όταν οι ίδιοι πέντε χρόνια τώρα έδειξαν ότι δεν σέβονται τον κόπο του Έλληνα και της Ελληνίδας.

Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: