Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

...παπαγάλισε τα γνωστά.


Ο σημερινός "καταλληλότερος" επισκέφθηκε το υπ. Οικονομίας.

Τον τόπο, όπου με την δική του καθοδήγηση σχεδιάστηκαν τα εγκλήματα σε βάρος των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, σε βάρος των μισθωτών, των συνταξιούχων, σε βάρος της μέσης ελληνικής οικογένειας.

Και για μια ακόμη φορά ...παπαγάλισε τα γνωστά.

Ότι η κυβέρνηση του προσπαθεί (αλλά δεν της βγαίνει τίποτα), ότι συμμερίζεται την αγωνία των χαμηλόμισθων (αλλά χαρίζει φόρους στους έχοντες) και ότι όλα πάνε καλά (χειρότερα δεν γίνεται αφού κατάφεραν να βάλουν τη χώρα μέσα σε πέντε χρόνια δύο φορές υπό επιτήρηση.)

Φυσικά δεν είπε κουβέντα:

Για το ότι ενώ είχε δηλώσει ότι δεν θα επιβληθεί κανένας νέος φόρος οι Έλληνες πολίτες βρέθηκαν αντιμέτωποι με 3 κύματα φοροεπιδρομών και αναμένουν τέταρτο το φθινόπωρο.

Ότι έχει χάσει τον έλεγχο του ελλείμματος, ότι οι δημόσιες δαπάνες αντί να μειώνονται αυξάνονται και τα έσοδα καταρρέουν.

Ότι o προϋπολογισμός έχει τιναχθεί στον αέρα και παρουσιάζει μια τρύπα 12,7 δις ευρώ, σύμφωνα με τα σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου.

Ότι τα μέτρα που εξήγγειλε για την ενίσχυση του τουρισμού για αντιπερισπασμό τον Δεκέμβρη, όταν η χώρα καιγόταν, είχαν ως αποτέλεσμα να χαθούν μισό εκατομμύριο τουρίστες το εξάμηνο Ιανουαρίου-Ιουνίου του 2009.

Ότι η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ και της Eurostat, είναι η τέταρτη ακριβότερη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο καλάθι τροφίμων.

Ότι η οικοδομική δραστηριότητα, σημαντικός δείκτης της πραγματικής οικονομίας, υποχωρεί με ρυθμό της τάξης του 13,7%.

Το πρόβλημα του Καραμανλή είναι ότι πρόκειται για ένα πρωθυπουργό που έχει χάσει την αξιοπιστία του απέναντι στους πολίτες.

Η μοναδική πράξη ευθύνης που του απομένει είναι να τους δώσει το δικαίωμα να αποφασίσουν την αλλαγή πορείας που έχει ανάγκη η χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: