Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ ΣΤΙΣ 24 και 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009


Οι φίλοι του «περιούσιου λαού» ,προσκάλεσαν στην ιερότερη θεατρική σκηνή του κόσμου, στην Αρχαία Επίδαυρο, για να μας «επιμορφώσουν», τον Ισραηλινό σκηνοθέτη Αμώς Γκιτάι ,που θα παρουσιάσει στις 24 και 25 Ιουλίου 2009 ,θεατρική διασκευή , της ιστορίας του Ιουδαϊκού πολέμου του Εβραίου Φλάβιου Ιώσηπου (1ος μ.Χ), με τον τίτλο «Ο πόλεμος των υιών του φωτός κατά των υιών του σκότους».
Ο Φλάβιος Ιώσηπος ήταν από τους ¨πατέρες του ανθελληνισμού και ο πρώτος που έκανε διάκριση ανάμεσα στους Μακεδόνες και τους Ελληνες.
Φλάβιος Ιώσηπος βιβλίο Β Κατά Απίωνος, παρ 69 «Το βέβαιο είναι πως όσο κατέχανε την πολιτεία ετούτη, οι Έλληνες και οι Μακεδόνες...» Και παρακάτω «Αυτοί λοιπόν στάθηκαν οι πρώτοι αίτιοι του κακού, γιατί είχε λείψει πια από τον λαό η σταθερότητα εκείνη των Μακεδόνων και των Ελλήνων» (Βιβλίο Β παρ. 70) και στο ίδιο βιβλίο παρ. 138 «Γιατί δεν θα στεναχωριόταν βέβαια αν ήταν Έλληνας η Μακεδόνας».
Και πάνω σ' αυτό ακριβώς το έργο του μισέλληνα και επικίνδυνου για τα εθνικά μας δίκαια και συμφέροντα Ιώσηπου στήριξε το έργο που θα παρουσιάσει στην Επίδαυρο ο κύριος Γκιτάι.
Στις 24 και 25 Ιουλίου θα μας δώσουν Αμώς Γκιτάι ένα μάθημα Εβραϊκής ιστορίας και θρησκείας, για να εμπεδώσουμε τα γεγονότα της κατάκτησης της Ιερουσαλήμ το 70μ.Χ από τους κακούς Ρωμαίους, και θα μας φωτίσουν, μέσα από τους παπύρους της Νεκράς Θάλασσας, πως αυτό το Εβραϊκό στρατιωτικό εγχειρίδιο προφητεύει την σύγκρουση του καλού με το κακό, όπου βέβαια τελικά οι καλοί και υιοί του φωτός Ισραηλίτες θριαμβεύουν απέναντι στον κακό Ελληνορωμαϊκό κόσμο.
Τόσο ωραία, τόσο απλά, τόσο καλά...
Πριν από 150 μέρες κυλούσε την Παλαιστίνη το αίμα των παιδιών ποτάμι στους δρόμους, από τα παιδιά του «φωτός» και έρχονται με νωπές ακόμα τις μνήμες να προκαλέσουν στην Επίδαυρο και να μας δώσουν το τάχα ιστορικό υπόβαθρο της εκλεκτικότητας τους, ως προστατευόμενος λαός του Γιαχβέ και επομένως «υιοί του φωτός»!
Για αυτό:
ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ ΣΤΙΣ 24 και 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Σπύρος Χατζάρας "Δελτίο των 11"

Δεν υπάρχουν σχόλια: