Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

το πήρε πίσω "ο πολλά βαρύς με ολίγη" Σιούφας




Αναγκάστηκε "ο πολλά βαρύς με ολίγη" Σιούφας να πάρει πίσω την ειδική νομοθετική ρύθμιση που προσπάθησε να περάσει.

Να πληρώνει δηλ. η βουλή ασφαλιστικές εισφορές στους βουλευτές που επέλεξαν να μην ασκούν (άλλο) επάγγελμα (πλην αυτό του βουλευτή) .

Την ειδική αυτή ρύθμιση είχε συμπεριλάβει μάλιστα σε άσχετο νομοσχέδιο που αφορούσε την φορολόγηση των σκαφών αναψυχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ρύθμισή του, προέβλεπε να δοθούν στους βουλευτές αναδρομικά από 1ης Αυγούστου 2008 οι ασφαλιστικές εισφορές στους αναγνωρισμένους δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς ασφάλισης (κύριας ή επικουρικής), που παρακρατήθηκαν από τους βουλευτές που επέλεξαν την αντίστοιχη περίοδο να μην κάνουν χρήση του δικαιώματός άσκησης του επαγγέλματός τους ( για όσους έχουν, γιατί έχουμε και ανεπάγγελτους).

Στην εισηγητική έκθεση σημειωνόταν, ότι μετά την κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβιβάστου διαπιστώθηκε ότι πολλοί βουλευτές επιλέγουν να μην επιστρέψουν στην πρότερη εργασία τους.(????)

Αν ψηφιζόταν η ρύθμιση Σιούφα η συγκεκριμένη κατηγορία βουλευτών θα θεμελίωνε δικαίωμα και δεύτερης σύνταξης (εκτός της βουλευτικής) με επιβάρυνση ημών των κορόιδων.

Την χαρακτήριζε "σωστή και δίκαια".
Ο Σιούφας που δεν είχε πει κουβέντα όταν ο "καταλληλότερος" έκλεινε τη βουλή ( στην οποία προίσταται) για να παραγραφούν τα σκάνδαλα της κυβέρνησης, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του και τον θεσμικό του ρόλο.

Σε 400-500 χιλιάδες ευρώ ετησίως ανερχόταν την περίοδο που ίσχυε το επαγγελματικό ασυμβίβαστο, το ποσό για τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Η αντιπολίτευση στηλίτευσε την προσπάθεια Σιούφα και τελικά αναγκάστηκε να την αποσύρει (υπήρχε και ο φόβος καταψήφισής της από 1-2 Μανώληδο-Πιπιλήδες , με τις όποιες παρενέργειες).

Κι αυτά την ίδια στιγμή που "τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν μία”…

Μάλιστα η Ομοσπονδία των εργαζομένων στα ταμεία παρουσίασε τα εξής απίστευτα νούμερα…
Στα 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ ήταν το χρέος του Δημοσίου το 2003.
Στα 12,6 δισεκατομμύρια θα φτάσει το έτος 2009.

Κι οι εθνοπατέρες θα ψήφιζαν εισφορά για πάρτη τους.

Μήπως βέβαια θα ήταν η πρώτη φορά ;

Και μετά δυσανασχετούν για την ανυποληψία τους , και την πλήρη απαξίωση της πολιτικής (ιδιαίτερα από τους νέους )

Δεν υπάρχουν σχόλια: