Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

ΠΑΣΟΚ: ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΗΡΟΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.


1. Είναι πραγματικά εξοργιστικά αυτά που ζούμε στο σκάνδαλο της SIEMENS:
Ο βασικός μάρτυρας-κλειδί της υπόθεσης, ο οποίος αφέθηκε από την σημερινή κυβέρνηση να κυκλοφορεί δύο χρόνια ελεύθερος χωρίς να τρέχει τίποτα (όταν η κ. Τσέκου στην υπόθεση Ζαχόπουλου προφυλακίστηκε για μήνες με συνοπτικές διαδικασίες) δραπετεύει ανενόχλητος στο εξωτερικό και τώρα απειλεί συλλήβδην όλο τον πολιτικό κόσμο με ντοκουμέντα τα οποία έχει λέει καταχωρημένα σε CD.

Ταυτόχρονα, από την Ελλάδα, εκδίδονται εντάλματα σύλληψης εναντίον του για υποθέσεις που σταματούν το 2003 και είναι πιθανότατο να σκοντάφτουν στην πενταετία της παραγραφής που προβλέπει ο γερμανικός νόμος.

2. Εδώ και καιρό λέγαμε ότι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί και στο σκάνδαλο της SIEMENS είναι αυτή η διαρροή πληροφοριών, αυτή η θολούρα, η οποία έρχεται και επικρέμεται επί δικαίων και αδίκων.

Αυτή η θολούρα είναι και ο καλύτερος τρόπος όχι μόνο για να απαξιωθεί συλλήβδην το πολιτικό σύστημα, όπως επιθυμούν πολλά εξωθεσμικά κέντρα στη χώρα μας, αλλά και, τελικά να μην την πληρώσει κανένας πραγματικά υπεύθυνος.

3. Η κυβέρνηση φαίνεται να προτιμά αυτή την καταστροφική για τη Δημοκρατία μας θολούρα από το να αποδειχτεί ότι φύτρωσαν και στη δική της αυλή «μπουμπούκια» που πρέπει να ξεριζωθούν άμεσα. Για αυτό απέρριψε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που προτείναμε τρεις φορές από το Φεβρουάριο του 2008. Για αυτό και ο κ. Χριστοφοράκος αφέθηκε να κάνει ελεύθερος τις βόλτες του για χρόνια, αν και το σκάνδαλο συντάρασσε την ελληνική κοινή γνώμη.

Αν η Νέα Δημοκρατία φοβάται την αλήθεια και δεν ενοχλείται από το να είναι όμηρος του κάθε Χριστοφοράκου, εμείς εξοργιζόμαστε. Δεν γίνεται η πολιτική ζωή της χώρας να κινείται τα τελευταία δύο χρόνια σαν εκκρεμές μεταξύ των DVD’s της υπόθεσης Ζαχόπουλου και των CD’s του Χριστοφοράκου. Απαιτούμε, τώρα, όλη την αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: