Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Να χαράξουμε νέα πορεία


Σε αυτή την "έρμη" χώρα , που κάποιοι την έχουν μετατρέψει σε video club με τα cd ή dvd (ζαχόπουλου ή ριχτάδικου) , στη χώρα της απόλυτης πολιτικής απραξίας και των σκοτεινών διαδρομών των ανθρώπων του υποκόσμου (σε αγαστή συνεργασία με τους κάθε λογής κουμπάρους και λοιπούς συγγενείς και στελέχη της κυβέρνητικής παράταξης) τα προβλήματα σωρεύονται σαν χιονοστιβάδα και απαιτούν λύσεις.
Οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι, οι σπουδάζουσα νεολαία, οι συνταξιούχοι έχουν πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσουν.
Η δυσβάσταχτη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, η συνεχής συμπίεση των εισοδημάτων τους ,η ανεργία κύρια των νέων, η ακρίβεια και οι συνεχής φορομπηξία , η ανεπάρκεια της εκπαιδευτικής πολιτικής , είναι προβλήματα που θέλουν πολιτικές σε μια άλλη κατεύθυνση.
Πρέπει να τελειώνουμε με τους Κωστάκηδες, Πάκηδες, Τραγάκηδες και λοιπούς ανεπαρκέστατους , συνάμα δε επικίνδυνους.
Να χαράξουμε νέα πορεία, έτσι ώστε να δικαιωθούν οι αγωνίες και οι προσδοκίες των ανθρώπων του μόχθου και της νεολαίας .
Για το ΠΑΣΟΚ η ευθύνη είναι μεγάλη, κι όχι μόνο γιατί παραδοσιακά αποτελεί τον κορμό της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης και της Ελληνικής αριστεράς, αλλά γιατί μπορεί και επιβάλλεται να αποτελέσει τον καταλύτη στη συγκρότηση της νέας κοινωνικής πλειοψηφίας, που θα οδηγήσει στην αναγκαία νέα πολιτική αλλαγή.
Να "ξαναχτιστεί από την αρχή σε όλη την Ελλάδα" και μέσα από ανοιχτό δημοκρατικό διάλογο, σε διαρκή επαφή και συνεργασία με το λαό και τη βάση, μέσα από νέους δημοκρατικούς θεσμούς, έτσι ώστε να επανακτήσει την αξιοπιστία του.
Να συγκροτήσει πολιτικό σχέδιο μιας νέας εποχής, με σταθερό προσανατολισμό και κατεύθυνση την προοπτική αριστερής διακυβέρνησης , χωρίς αγκυλώσεις .
Να πείσει τους πολίτες ότι μπορεί να αποτελέσει και πάλι τον συμπαραστάτη του στους αγώνες του.
Για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα προβλήματα και η ελπιδοφόρα προοπτική για το μέλλον

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επιβαλλεται να σταματήσουν οι κάθε λογής τσιπρολογίες και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ , το ΠΑΣΟΚ (μετα από κάθαρσή του) οι υγιείς ανέναχτες αριστερές και δημοκρατικές δυνάμεις να διαμορφωσουν τη νέα αριστερά πλειψηφία