Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Για να αλλάξει η κατεύθυνση της ιστορίας.

Πάντα στον νου σου νάχεις την Ιθάκη.
Το φθάσιμον εκεί ειν' ο προορισμός σου.
K.Καβάφης


Η Δημοκρατία δεν μπορεί να περιορίζεται απλά στην δημοκρατική εκλογή της βουλής και της κυβέρνησης.

Μια προοδευτική στρατηγική υπέρβασης της κρίσης απαιτεί την διεύρυνση και
εμβάθυνση της δημοκρατίας παντού, στο πολιτικό σύστημα, στην κοινωνία, στην οικονομία.

Να διαχέεται και να χαρακτηρίζει την λειτουργία της διοίκησης στο κέντρο και της αυτοδιοίκησης στην περιφέρεια και στις πόλεις.

Να προωθεί τον κοινωνικό εκδημοκρατισμό.

Επιβ
άλλεται , επομένως,δημοκρατικός διάλογος στη βάση, με συμμετοχή των κοινωνικών ομάδων και του λαού, με συμμετοχή ανένταχτων κομματικά πολιτών, όλης της λαικής και κομματικής βάσης του ΠΑΣΟΚ και της υπόλοιπης αριστεράς, για να παραχθεί μια προγραμματική πρόταση.

Μια πρόταση διαποτισμένη από ριζοσπαστικές νέες ιδέες, που θα ενισχύουν την ελευθερία των πολιτών, θα εγγυώνται την αλληλεγγύη και την ισότητα για κάθε πολίτη που ζει στη χώρα μας, θα προβάλουν ως όρο την κοινωνική δικαιοσύνη και την κοινωνική συνοχή, για τις επενδύσεις και τις αγορές.

Πάνω απ όλα, θα δεσμεύονται να υπερασπίζονται ως οραματικό στόχο την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Η
συσπείρωση των λαϊκών δυνάμεων , γύρω από ένα κοινό όραμα, η αφύπνιση των συνδικάτων και των κοινωνικών κινημάτων και η κινητοποίηση με πρωτοβουλίες της λαϊκής και κομματικής βάσης του ΠΑΣΟΚ, των ανένταχτων κοινωνικών δυνάμεων και γενικότερα των σοσιαλιστών, των σοσιαλδημοκρατών και κομμουνιστών, θα εξασφαλίσουν την αναγκαία συλλογικότητα και κοινή δράση για να αντιμετωπισθεί με επιτυχία την ταξική επιδρομή του νεοφιλελευθερισμού ( εντός και εκτός συνόρων) αλλά και του νέου καπιταλισμού των χρηματιστηριακών αγορών

Για να αλλάξει η
κατεύθυνση της ιστορίας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ,ΠΟΥ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ - ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΑΝ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ - ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΑΝ.
ΟΝΤΩΣ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ , ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ , ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.
(ΠΕΤΡΟΣ)

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Οι καιροί επιβάλλουν την ανάγκη μιας νέας πορείας για το ΠΑΣΟΚ, μακριά από τα παρακμιακά στοιχεία της περιόδου 96-2004. Επίσης η λοιπή Αριστερά, πρέπει να αντιληφθεί ότι αν θέλει να προσφέρει κάτι ουσιαστικό, πρέπει ν' αλλάξει ρότα..