Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

οι υπερκομματικοί ...

του Πέτρου Πέτρου              
( Από το  http://press-gr.blogspot.com )


Με αφορμή τις επικείμενες αυτοδιοικητικες εκλογες, και ιδιαιτερα , για τους μεγάλους Δημους και τις Περιφερειες, παρατηρω, οχι χωρις εκπληξη, το εξης.
 
Τα κομματα και μαλιστα αναμεσά τους τοσο το Πασοκ οσο και η Ν.Δ δηλωνουν urbi et orbi, πως επιθυμια τους ειναι να ανακαλύψουν "υπερκομματικους" προκειμενου να τους χρησουν υποψηφιους, για θεσεις τεράστιου κυρους και δυναμης, οπως ας πουμε η Περιφερεια Αττικής, η ο Δημος Αθηναιων....
 
Σε μια εποχη, που ετσι κι αλλοιως , το πολιτικο μας συστημα εχει σχεδον απολυτως απαξιωθει, τετοιες πρακτικες νομιζω πως το αποτελειωνουν.
 
Τι θα πει δηλαδη "υπερκομματικός";  
Αυτος που σε καμιά στιγμη της ζωης του δεν αισθάνθηκε την αναγκη να...
στρατευθει σε καποια ιδεολογια, να παλαιψει, για την επικρατηση αποψεων , απο τις οποιες εμφορειται, να προσφερει εθελοντικά απο οποιοδήποτε μετεριζι στο κοινο καλο...
 
Αυτος που οταν οι συνομηλικοί του, εδιναν κομματι του εαυτου τους
για την επικρατηση των "οποιων¨αποψεων τους, ΑΥΤΟΣ, επινε αμεριμνος το ποτο του, η επαιζε μπιλιαρδο στο Κολωνακι, ακουγοντας ενοχλημενος, τα παιδια της Νομικης, που φωναζαν "ακαταληπτες φρασεις" γι αυτον, οπως Ψωμι, Παιδεια, Ελευθερια και περιεργους αριθμους, οπως 114...
 
Η ψαχνετε ως "υπερκομματικους "εκεινους που οταν οι "αθλιοι" και "εξοβελισταιοι" σημερα "κομματικοι" εστηναν οργανωσεις, στα χωρια στα βουνα και στις πολεις της Ελλαδας, ξενυχτωντας "περι του γενους των αγγέλων", αναλυοντας τους θεωρητικους των ιδεολογιων, χτιζοντας
πετρα πετρα τους πολιτικους χωρους που κυβερνησαν τον τοπο μας και καλα και κακα, εκεινοι οι " Υπερκομματικοι, συχναζαν στα Γυμναστηρια, και τις πισινες, μιλουσαν σπαστα Ελληνικά,και φροντιζαν για τα ντοκτορά τους στην Εσπερια.
 
Σημεια των καιρων.
 
Αν επικρατησει η αποψη, πως τα κομματα ειναι εκτροφεια απατεωνων, αρα δεν εχουν λογον υπαρξης, τοτε, θα μας κυβερνουν του λοιπου, οι ¨παρέες" και τα φιλαρακια του καθε κυβερνωντος.
 
Ο Βαρναλης μας δινει τη λυση.
"...αν ξυπνησεις, μονομιας, θαρτει ανάποδα ο ντουνιας"
Τι λετε;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Οι υπερκομματικοί": η άλλη άποψη...
Του Γιώργου Κόλλια
http://gekollias.blogspot.com/, μέσω "press-gr"


Διάβασα ένα πολύ καλό άρθρο του Πέτρου Πέτρου στο press-gr στο οποίο περιγράφει τους υπερκομματικούς υποψήφιους που προωθούν - κυρίως - τα δύο μεγάλα κόμματα.
Υπάρχουν πράγματι οι "υπερκομματικοί" που παρουσιάζει ο συντάκτης του παραπάνω άρθρου. Και όσον αφορά αυτούς είμαι με την άποψη που εκφράζεται στο άρθρο.
Είμαι κι εγώ από αυτούς τους "κομματικούς" που στα όχι και τόσο εύκολα χρόνια του χτες πάλεψα για μια ιδεολογία, την οποία έχω μέχρι και σήμερα, μέσα από τις τάξεις ενός κόμματος. Αλλά...

Αλλά σήμερα - τις περισσότερες φορές - η άλλη πλευρά των "υπερκομματικών" είναι η πλευρά των "νεοκομματικών", οι οποίοι - προσέξτε- ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ των "υπεροκομματικών" (!).
Κι αυτοί οι "νεοκομματικοί" τις δύσκολες περιόδους ήσαν στα γυμναστήρια και τις καφετέριες κι αυτοί θεωρούσαν βαρετό να ασχολούνται με οργανώσεις και συνελεύσεις κι αυτοί αδιαφορούσαν για τα κοινωνικά, πολιτικά, πολιτιστικά δρώμενα της εποχής τους. Αυτοί, όμως, "μπήκαν" στα κόμματα, όταν αυτά έγιναν εξουσία, μέσω "γνωριμιών" έγιναν ακόμη και στελέχη, μπήκαν σε δουλειές, ή πήραν δουλειές και φυσικά ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΨΗ. Άποψή τους ήταν ΠΑΝΤΑ η κομματική "γραμμή".
Άλλωστε "δεν συνέφερε" η διαφωνία με τους "από πάνω". Ανθρωπάκια που η όποια προσωπικότητά τους στηρίζεται στην κομματική ένταξη.
Είναι κι αυτοί εξίσου επικίνδυνοι και ειδικά για τομείς, όπως η Αυτοδιοίκηση που απαιτεί ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ κι όχι ενεργούμενα των κομμάτων. Είναι αυτοί που βοηθούν στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος, γιατί προκαλούν τον Λαό με την δράση τους, την συμπεριφορά τους, τον νεποτισμό τους.
Και είναι δυστύχημα για το πολιτικό σύστημα που δεν μπόρεσε να αποβάλλει αυτά τα παράσιτα, αλλά αντίθετα "αποβάλλει" τα υγιή στελέχη, τα οποία ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ, ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΦΕΡΟΥΝ. Αυτοί, όμως, "ενοχλούν" τους "βολεμένους" γιατί "χαλάνε την πιάτσα".
Η "χρυσή τομή" υπάρχει, άσχετα αν δεν προτιμάται από τα Κόμματα.
Είναι η στήριξη ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ, ΙΔΕΟΛΟΓΩΝ και ΗΘΙΚΩΝ.
"Ιδου η Ρόδος, ιδού και το πήδημα".
Τομλάει κανείς;