Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

πάλι με το κοντέρ ... παλεύει ο Γιώργος μας

Να μηδενίσει το κοντέρ , σηματοδοτώντας μια νέα αρχή για το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνησή του θα επιχειρήσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου (μετά τις καλοκαιρινές του διακοπές) στην ομιλία του - ενώπιον 1000 περίπου στελεχών του διευρυμένου Εθνικού Συμβουλίου - στις 3 Σεπτέμβρη ημέρα επέτειο της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, και ο γιορτασμός της οποίας θα προσλάβει πανηγυρικό χαρακτήρα (θα διαρκέσει 3 μέρες στις εγκαταστάσεις του Τάε Κβον Ντο)

Μέχρι τώρα το έχει μηδενίσει άλλες τρείς φορές: όταν πήρε το δαχτυλίδι από τον "καταλληλότερο" σημίτη , όταν κέρδισε τις εσωκομματικές εκλογές από τον "μπένυ" και ασφαλώς όταν επικράτησε στις εθνικές εκλογές του άλλου θεόρατου "καταλληλότερου" καραμανλή του επονομαζόμενου και αραχτού της Ραφήνας.

Έτσι τουλάχιστον δήλωνε κάθε φορά ο Γιώργος μας και τα κάθε λογής παπαγαλάκια αναλάμβαναν να το διαλαλήσουν στα πέρατα της χώρας.

Τώρα αυτό το κόλημα με τα κοντέρ ειλικρινά δεν είμαι σε θέση να το αντιληφθώ, ότι και να γίνει ο Γιώργος μας με το κοντέρ παλεύει, το μηδενίζει,  χαλάει , το φτιάχνει και το ξαναμηδενίζει...
3ήμερο πανηγύρι προαναγγέλει ο Γιώργος μας για την ίδρυση ,λέει, του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος μας που βγάζει σπυράκια και μόνον στην αναφορά της 3ης Σεπτέμβρη στις αρχές της και στο τι σηματοδοτούσε στον μη προνομιούχο Έλληνα πολίτη που συμπορεύτηκε με το κίνημα της αλλαγής για μια Ελλάδα που θα ανήκει στους Ελληνες, για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαική Κυριαρχία, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Απελευθέρωση.

Ποντάρει πολλά - διαλαλούν τα παπαγαλάκια - στην εμφάνισή του για την ιστορική επέτειο και θα επιχειρήσει να διορθώσει τη ζημιά που έχει υποστεί το κοινωνικό προφίλ του κόμματος (τι μας λένε ωρέ).

Αλλωστε ο ιδιος έχει πει αρκετές φορές (μας ξαναλένε) πως τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση "κινούνται οριακά στην ιδεολογία μας" (?????)

 Ο Γιώργος μας όμως δεν είναι το «καλό παιδί», που συνειδητοποίησε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει διακηρυγμένες αρχές και οφείλει σαν ο ηγέτης του να τηρεί απαρέγκλητα.

Είναι συνειδητός σε όλες τις πράξεις του και μάλιστα μετά από κοντά 30 χρόνια βουλευτικής θητείας και γνωρίζοντας καλά την "διπλωματική αβρότητα" και τους κανόνες των δημοσίων σχέσεων, που τους τηρεί σε βαθμό, που παρεξηγείται ως υπερβολικά «ευγενής» συνεχίζει να πορεύεται με αυτές, αλλά με σαφή προσανατολισμό.

Πήρε το βουλευτικό αξίωμα νεότατος το 1981 ελέω Ανδρέα.

Εγκατέλειψε συστηματικά και καθ ολοκληρία την πολιτική παρακαταθήκη του Α.  Παπανδρέου επί εποχής "καταλληλότερου" "εκσυγχρονιστή" σημίτη και κατόπιν, αφού αποσιώπησε την πολιτική του γραμμή, εξαφάνισε μεθοδικά όποια κείμενα και ότι αποκαλύπτει την διάσταση απόψεων και την σύγκρουση προσανατολισμού, που έχει με τον αποπεμφθέντα (ιδεολογικά) από τον ίδιο Α Παπανδρέου.

Εκμεταλλεύτηκε συναισθηματικά τους παλιούς Ανδρεϊκούς, που αναπολούσαν στο όνομα του ,την αναβίωση της πολιτικής του γραμμής, τους εκπαραθύρωσε  σταδιακά, ως πιστούς στον Ανδρέα και τους εξαφάνισε από τα πολιτικά όργανα (κομματική ιεραρχία- βουλή) μέχρι ενός.

'Οσοι απέμειναν όμως εξακολουθούν να τον προκαλούν κάτι που φάνηκε στην  (επιλογή του απίθανου) εκλογή  Ξηνίδη 

Εδώ βέβαια θα πρέπει να υπογραμμισθεί και η δική τους λαθεμένη στάση της μη σύγκρουσης μαζί του και με τον σημίτη προηγούμενα.

 Η αρχή έγινε με την επιλογή των "εκσυγχρονιστών" στο συνέδριο διαδοχής του Ανδρέα, όπου προτίμησε τους "ορκισμένους εχθρούς του" για την ηγεσία του κινήματος, όταν μάλιστα ανέλαβε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ( συμφωνία του 1996 με τον σημίτη) μάζεψε συνειδητά τους υβριστές του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα στο ψηφοδέλτιο επικρατείας: Δαμανάκη- «κλέφτες του ΠΑΣΟΚ»,Ανδρουλάκης «γύφτοι του ΠΑΣΟΚ», Μάνος – Ανδριανόπουλος «ΝΑΤΟΙΚΟΙ απολογητές».

'Ηθελε ένα δικό του μεταλλαγμένο προσωποπαγές κόμμα και εκεί οδηγεί τις εξελίξεις.(καρικατούρα ΠΑΣΟΚ).

Ένα ιδιαίτερα μωροφιλόδοξο κοινωνικό στρώμα κομματικών γραφειοκρατών αποϊδεολογικοποιημένο και έτοιμο για όλα, τον ακολουθεί τυφλά, δίχως πολιτικές θέσεις, σε αυτή την κατεύθυνση για λόγους υπαρξιακούς.

Εύκολο ήταν να τους βρεί, στα γυμναστήρια, στις διάφορες 
λέσχες και στις αυλές διαφόρων μεγαλοπαραγόντων του πλούτου της χώρας.

Δέχτηκε αδιαμαρτύρητα την ίδρυση του Νατοϊκού στρατηγείου στην Λάρισα δίχως όρια ευθύνης σε ολόκληρο το Αιγαίο ( παραβίαση δόγματος Α. Π)

Έτσι ξεκίνησε το ενδοτικό εγχείρημα διχοτόμησης του αρχιπελάγους, μιας και ιδρύθηκε τουρκικό στρατηγείο στην Σμύρνη, πρόσφατα δε μετά την ίδρυση βάσεων στην Αλβανία (Δυρράχιο) οι Τούρκοι περιπολούν από Ιόνιο , Αιγαίο όλη τη Μεσόγειο.

 Προώθησε την μονομερή από μέρους της χώρας μας Ελληνοτουρκική «φιλία», παρότι η Τουρκία σε κανένα θέμα δεν έχει κάνει την παραμικρή κίνηση καλής θέλησης.
Οι ζειμπεκιές του μας απέμειναν, όπως κι οι κουμπαριές του άλλου για να αποτελέσουν γραφικές αναφορές του ιστορικού.

Η μονομερής φιλία είναι δειλία και υποδηλώνει δουλικότητα.

Προωθεί (Αμερικανική εντολή ) την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως πλήρες μέλος, με κίνδυνο μεταξύ άλλων δεινών την δημογραφική κατάληψη της Ελλάδας.(Ακόμη και την ύστερη αλλαγή γραμμής από τον σημίτη καταδίκασε!!).

Δέχεται την πλήρη ένταξη της Τουρκίας, δίχως προϋποθέσεις την άρση της απειλής του τουρκικού casus belli, για τα 12 μίλια στο Αιγαίο και κυρίως την απομάκρυνση των στρατευμάτων κατοχής της Κύπρου.

Προώθησε και επιμένει στην επαναφορά του  διαλυτικού-καταστροφικού σχεδίου ΑΝΑΝ, ενάντια στις διαθέσεις του Ελληνοκυπριακού λαού και πολέμησε αποτελεσματικά, τον εθνικά αντιστεκόμενο αξέχαστο ηγέτη, Τάσσο Παπαδόπουλο και τον συμπαραταγμένο μαζί του Βάσσο Λυσσαρίδη.

Αρχισε  πολύ επικίνδυνο νταραβέρι μετο χασάπη Νετανιάχου που κανένας δεν ξέρει σε τι περιπέτειες θα μας οδηγήσει, διαρρηγνύοντας δεσμούς ακατάληπτης αδελφικής φιλίας με τους Παλαιστινίους και τον Αραβικό κόσμο.

Επέτρεψε να γίνουν μεγάλα κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας μας , από την ατολμία και αδυναμία του να πάρει άμεσα μέτρα μετά τις εκλογές .(οργίασαν τα spread's).

'Εβαλε στη χώρα τη θηλειά του ΔΝΤ , παρά τις συνεχείς περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του, από αδυναμία να επαναδιαπραγματευτεί το χρέος της χώρας με τους  Γερμανο-Γαλλικούς πιστωτικούς οργανισμούς.

Χρησιμοποίησε το ΔΝΤ σα μπαμπούλα στην ΕΕ, ενώ όλοι γνωρίζουν πια την πρόθεση του να προσδέσει την Ελλάδα στην Αμερικάνικη σφαίρα οικονομικής επιρροής.


Αποδομεί το κοινωνικό κράτος και γυρίζει το Λαό στην ανέχεια και τη φτώχεια των αρχών του προηγούμενου αιώνα, η κερδοσκοπία των καρτέλ καλπάζει ανενόχλητη χωρίς να παίρνει κανένα μέτρο.

Έρχεται η συντριβή και θα 'μαστε μόνοι πάλι εμείς να κλαίμε.
Η παρέα θα 'χει φύγει ...
Τώρα που όλοι έχουν αντιληφθεί τα καθημερινά τηλεοπτικά φούμαρα των δισ. ευρώ του καπελέρη του, ο Γιώργος μας θυμήθηκε αρχές και κοινωνικό κράτος, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και εθνική σύνταξη.
('ολα για την πουτάνα τη ... δημόσια εικόνα)

Η  πολιτική Παπανδρέου οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη συντριβή. 
Ο λαός δεν αντέχει άλλο τους μαθητευόμενους μάγους της κυβέρνησής του που θεωρούν την κάθε τρείς και λίγο την αύξηση του ΦΠΑ (με τα ανάλογα δυσάρεστα επακόλουθα) σαν πανάκεια. 
Η αγορά σε ύφεση, αδυνατεί να ανταποκριθεί στον ανταγωνισμό, οι επειχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη , τα καρτέλ οργιάζουν ανεξέλεγκτα, κι ο Γιώργος αφού εξάντλησε μισθωτούς (όσοι εργάζονται ακόμη) και συνταξιούχους( για πόσο ακόμη) προσδοκά συμμετοχή στην "εθνική υπόθεση" αντιμετώπισης του χρέους της χώρας. 

Τώρα ο Γιώργος μας και η "παρέα" του  , που δεν την είδε κανένας  ποτέ στις κομματικές οργανώσεις, ούτε στις δύσκολες στιγμές και τις ήττες του Κινήματος σε όλη την ιστορική του διαδρομή , οργανώνουν 3ήμερα. (κάτι με τα 9μερα που θυμίζει) .

Το κοντέρ δεν μπορεί να το μηδενίσει σε καμία περίπτωση το ΠΑΣΟΚ, ούτε κανένα άλλο κόμμα.

Το πολιτικό σύστημα έχει εκμηδενιστεί στην Ελλάδα και αυτό το γνωρίζει όλος ο κόσμος.

Γι’ αυτό άλλωστε κυβερνά η τρόικα, δηλαδή το ΔΝΤ, σε συνεργασία με την αδελφότητα της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.

Ο Γιώργος μας όμως πιστεύει ότι με τα πανηγύρια στο Τάε Κβον Ντο θα συνεχίσει να παραμυθιάζει ...

Είναι πολύ βαθειά νυχτωμένος όμως ...

ΥΓ
Πιστεύω  όπως έγραφα σε προηγούμενο κείμενο αρχές Ιούλη, ότι επιβάλλεται η λαική εξέγερση-αντίδραση με σαφείς στόχους 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως έχοντας βάλει τα πράγματα στη πορεία που του υπέδειξαν τα Αμερικανάκια , έφτασε η ώρα να την κάνει σιγά-σιγά.
Το κείμενο στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ του Λιβάνη μάλλον δεν είναι προφητικό ή "αγγελία" αλλά μάλλον η απολαβή του στη θέση του ΓΓ του ΟΗΕ μετα το πέρας της τωρινής του .. υπηρεσίας .
Π.Α.