Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

έρμαιο στους κερδοσκόπους η δημόσια κτήση

Με την  συνέντευξη του στο "ΒΗΜΑ", ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Αθήνα, Πόουλ Τόμσεν, "κραύγασε"
στην ουσία  την προκλητική ανεπάρκεια του  υπουργού των οικονομικών , ο οποίος μέσα απο ένα εκρηκτικό κοκτέηλ ανεπάρκειας και αμοραλισμού, τσακίζει σαδιστικά τους αδύναμους και συμπεριφέρεται με τρυφηλότητα στους μεγαλοοφειλέτες, στους φοροφυγάδες, στους καναλάρχες, σε κάθε είδους νταβατζήδες.

Ο Τόμσεν "βγήκε απο αριστερά" στον Παπακωνσταντίνου και στην οικονομική πολιτική που ακολουθεί.


Τον εγκαλεί μάλιστα για έλλειψη πολιτικής βούλησης να επιβληθεί στα βαριά πορτοφόλια και κάνει λόγο ακόμη και για τις "διασυνδέσεις" των τελευταίων.


"Δεν μπορείς να ρίχνεις όλο το βάρος στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους..." ,

υποστήριξε ο Τόμσεν!

Την ίδια στιγμή στα μουλωχτά, χωρίς ενστάσεις, εντάσεις και σοβαρές αντιδράσεις πέρασε από τη βουλή - της πλήρους υποταγής και της θερινής ραστώνης - και παντελώς απαρατήρητη από τα ΜΜΕ της επιλεκτικής ευαισθησίας , μια νομοθετική ρύθμιση που ,  σε άλλες εποχές, θα προκαλούσε πάταγο.

Μια απλή τροπολογία (?) σε νομοσχέδιο του υπ. οικονομικών οπλίζει με απεριόριστες εξουσίες την Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων να βγάζει κυριολεκτικά "στο σφυρί" , με συνοπτικές διαδικασίες και ΑΝΕΛΕΓΚΤΑ , ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, επιχειρήσεις και ακίνητα.

Για αξιοποίηση μιλάει η φοβερή (ν)τροπολογία και για να μην υπάρχουν περιθώρια παρερμηνείας επεξηγεί ότι περιλαμβάνει "κάθε είδους συναλλαγή, δικαιοπραξία και εν γένει ενέργεια ή πράξη, συμπεριλαμβανομένης και της μεταβίβασης του περιουσιακού στοιχείου, μέσω της οποίας το δημόσιο θα μπορεί να αποκομίσει άμεση ή έμμεση ωφέλεια"

Και για να γίνονται χωρίς καμμία χρονοτριβή  και καθαρά οι δουλειές, χωρίς προσκόμματα στον εισπρακτικό αποκλειστικά στόχο, ορίζεται ότι οι συμβάσεις "αξιοποίησης" των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου

- εξαιρούνται από τον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου
και
- απαλλάσσονται από κάθε φόρο ή επιβάρυνση.

Να που λοιπόν δεν ήταν εκτός πραγματικότητας τα δημοσιεύματα ξένων εντύπων που παρότρυναν χολερικά την Ελληνική κυβέρνηση , αντί να επαιτεί προνομιακή δανειοδότηση, να πουλήσει κάποιο νησί ή νησιά , για να ... ξελασπώσει.(Bild)  

Να λοιπόν που κάτι πρέπει να ήξερε ο  Guardian όταν έγραφε ότι προωθείται από την κυβέρνηση η πώληση σε Ρώσους και Κινέζους (???) μεγιστάνες  12 νησιών.

Αυτό που προσπάθησε δηλαδή, προ 20ετίας ο ακατονόμαστος Εφιάλτης με τις "βραχονησίδες" και από την κατακραυγή και την θύελλα των αντιδράσεων υπαναχώρησε.

Τώρα οι "αρμόδιοι" υπουργοί (Παπακωνσταντίνου,Κατσέλη, Ρέππας,Μπιρμπίλη,Γερουλάνος) σε συνεδρίαση τους (23/7/2010) συνέστησαν μια δεύτερη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, σε επίπεδο γενικών γραμματέων στην οποία μετέχουν και οι εκπρόσωποι της αμαρτωλής Κτηματικής Εταιρείας και της πιο κακόφημης Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης.

Για να ξεκαθαρίσουν στο "τσάκα-τσάκα" τους αναγκαίους αποχαρακτηρισμούς, της αλλαγές χρήσης γης, και λοιπές ενέργειες για να αρχίσει ταχύτατα το ξεπούλημα φιλέτων της δημόσιας γης, προφανώς και εκείνων που από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους θεωρούνται και κατοχυρώνονται συνταγματικά σαν μη εμπορεύσιμα και εκτός της όποιας συναλλαγής, αγαθά "κοινά της πάσι".

Άλλωστε είναι  αμέτρητες οι  νομικές αυθαιρεσίες και κυβερνητικές λαθροχειρίες -διαχρονικά - που μεθοδικά και εγκληματικά έχουν φαλκιδεύσει την κοινοκτημοσύνη της δημόσιας κτήσης ( απο το Δημόσιο στον ΕΟΤ, από εκει στην ΕΤΑ και στα Ολυμπιακά Ακίνητα) ώστε να την καταστήσουν εκποιήσιμη και να την ξεπουλήσουν στο πλαίσιο μιας μυωπικής δημοσιονομικής πολιτικής.

Το πολύτιμο απόθεμα της δημόσιας γης - που έχουν διαφυλάξει με αίμα γενιές και γενιές- αποκτά στις μέρες που ζούμε αμιγώς εμπορική διάσταση, στα πλαίσια της αγοραίας φιλοσοφίας που αποτιμά τα πάντα με κριτήριο της οικονομική τους απόδοση.

Γίνεται έτσι έρμαιο στα χέρια των κάθε λογής κερδοσκόπων - εντός και εκτός των συνόρων - η δημόσια κτήση,
παραβαίνοντας το νομικό καθεστώς ότι το κράτος είναι απλός διαχειριστής και όχι ιδιοκτήτης του φυσικού πλούτου και της πολιτιστικής κληρονομιάς, που αποτελούν "εθνική κοινοκτησία" και ανήκουν "σε όλους τους πολίτες και όλες τις γενεές"

Δεν υπάρχουν σχόλια: