Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

γιατί λαική εξέγερση ; με τι στόχο;

Απόλυτα κατανοητή η όποια ένσταση :
γιατί λαική εξέγερση ; με τι στόχο ;, 


Προέχει να γίνει σαφές με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η αντίδραση του λαού μας στις κυβερνητικές επιλογές.

Προέχει επίσης να γίνει σαφές ότι πρέπει να υπάρξει κατ΄ αρχήν επαναδιαπραγμάτευση του χρέους μας προς στις Ευρωπαικές τράπεζες, που μας δάνειζαν χωρίς μέτρο και βοήθησαν να δημιουργηθούν  οι ανισορροπίες που έχουν κάνει την ελληνική οικονομία λιγότερο ανταγωνιστική από αυτές των χωρών τους (Γερμανική, Γαλλική οικονομία κλπ).

Αν δεν συμβεί αυτό, το βάρος θα πέσει στις πλάτες πολλών γενεών Ελλήνων και μάλιστα με αβέβαιο το αποτέλεσμα.

Η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής πρέπει να συνοδευτεί με ημερομηνία εξόδου στην ελεύθερη αγορά για δανεισμό που θα συνοδεύεται με συγκεκριμένο σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης.

Αυτά σε συνδυασμό με απόλυτα δίκαιο φορολογικό σύστημα, για να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους , που θα περιλαμβάνει τους πάντες ( εκκλησία, τράπεζες, offshore κλπ.) , αλλά και εκσυγχρονισμό του πολιτικού συστήματος με ουσιαστική λειτουργία της νομοθετικής,  δικαστικής και εκτελεστικής εξουσίας 

( με αυτονομία αλλά και έλεγχο).

Πρέπει να ξαναχτίσουμε το κράτος από την αρχή, με δομές και θεσμούς κοινωνικού ελέγχου που θα αποτρέπουν στο ελάχιστο δυνατό, φαινόμενα διαφθοράς που οδηγούν στη σήψη.

Απαιτείται η προάσπιση της κοινωνικής συνοχής και η διασφάλιση νέου κοινωνικού κράτους.

Απαιτείται ρύθμιση και έλεγχος των αγορών, ώστε να μπει φραγμός στην δράση των κάθε λογής καρτέλ.


Επιβάλλεται να σχεδιαστούν στρατηγικά επιλεγμένες επενδύσεις με τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για να υπάρξει ανάπτυξη και απασχόληση (με σαφές σχέδιο και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ).

Γι αυτά,  η προτροπή  για ακύρωση των κυβερνητικών επιλογών

Πρέπει να μην μας διαφεύγει  ότι το δημόσιο χρέος είναι μεγάλο και οι σχετικές μελέτες προβλέπουν ακόμη μεγαλύτερη αύξηση,  που , λένε ότι,  θα φτάσει στο 145% του ΑΕΠ δλδ κοντά στα 460-470 δισ. ευρώ.

Γιατί, ποιά η προοπτική για έξοδο από την κρίση, πόσα μπορεί να καλύψει "του φτωχού τ΄αρνί" για να βγούμε από την επιτήρηση και να μπούμε σε αναπτυξιακή πορεία;

Γιατί οι κυβερνητικές επιλογές δημιουργούν - πέρα από την κοινωνική τραγωδία - οικονομική ύφεση που καταστρέφει τις όποιες πιθανότητες μελλοντικής ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: