Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

πάρα πολύ μεγάλα ...νούμερα

Μέσα στην φορτισμένη περίοδο που  αποδομείται το κοινωνικό κράτος, υποθηκεύονται οι ζωές όλων μας, και ο Λαός στους δρόμους εκφράζει την οργή του, η κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου ... αμόλισε τον Πάγκαλο και άλλους υπουργούς του, στα ΜΜΕ για να κατευθύνουν αλλού το ενδιαφέρον.
 
Παλιά , πάρα πολύ παλιομοδίτικη πολιτική συμπεριφορά από το "καινούργιο ΠΑΣΟΚ".
 
Κι αφού ... ξεμπρόστιασαν τη ΝΔ για τον τρόπο εξυπηρέτησης ημετέρων στην ΑΓΡΟΓΗ , ο Πάγκαλος θυμήθηκε το αγαπημένο του σπορ κάνοντας μια σφοδρότατη επίθεση στο ΚΚΕ ( ...  που "... αναζητάει νεκρό" ) , και ... καθάρισε (???)
 
Έτσι νομίζει , γιατί πριν ... "αλέκτωρ λαλήσει..."
απεκαλύφθη για όσους δεν το ήξεραν (;) ότι ήταν (όπως όλοι τους διακομματικά) στο κόλπο για την εξυπηρέτηση των παιδιών, γυναικών ,συγγενών και φίλων  τους  στη βουλή (το τσιφλίκι τους) ή άλλους φορείς του δημόσιου τομέα.
 
Για το ΚΚΕ μπορεί ο καθένας να έχει όποια άποψη θέλει (άλλωστε δικαιώματα δίνονται καθημερινά από το μαγαζάκι του Περισσού) αλλά από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης επιβάλλεται να αναπτύσσονται επιχειρήματα , κι όχι κουβέντες-πορδές.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Αν δεν μπορείς να είσαι σοσιαλιστής μέσα στη κρίση, μέσα δηλαδή στην ιστορική και πολιτική συγκυρία που ωριμάζει ΚΑΙ την δυνατότητα ΚΑΙ την σκοπιμότητα της δίκαιης αναδιανομής του πλούτου, τότε δεν μπορείς ΠΟΤΕ να είσαι σοσιαλιστής παρά μόνο νεοφιλελεύθερος"

Κάνοντας σκόνη με μιά μόνο φράση, τα "επιχειρήματα" της συμμορίας του ΠΑΣΟΚ που παρελεύν... Δείτε περισσότεραει κλαίγοντας για το έγκλημα και μετά πυροβολεί τον κόσμο της εργασίας, η Σοφία Σακοράφα, χαρακτήρισε κανιβαλιστική, ανέντιμη, ανήθικη και σκληρά νεοφιλελεύθερη, την πολιτική της κυβέρνησης, εκφράζοντας την ΑΓΩΝΙΑ (τη δική της και χιλιάδων ακόμα...) για τις στιγμές αποκάλυψης που προετοιμάζει η συμμορία του ΓΑΠ.

"Έχουμε τρελαθεί. Η Βουλή σήμερα, στην πλέον τραγική οικονομική συγκυρία, καλείται να περάσει τροπολογία νομιμοποιώντας ληστεία δισεκατομμυρίων, με τη δέσμευση ότι θα είναι η τελευταία φορά που τα χαρίζει σε κλέφτες!"

"Πιστεύω ξεκάθαρα πια, ότι τα μέτρα δεν επιβλήθηκαν λόγω της κρίσης, αλλά, δυστυχώς για την κυβέρνηση και την ταυτότητα που επικαλείται, με αφορμή την κρίση."

"Που νομίζουμε ότι θα πάει όλη αυτή η συσσωρευμένη βία που υφίστανται οι πολίτες; Που νομίζουμε ότι θα εκτονωθεί όλος αυτός ο τεράστιος θυμός που γεννά η αδικία; Που νομίζουμε ότι θα χυθεί όλη αυτή η οργή που παράγει η ανεργία, η φτώχεια, η ακρίβεια, η παρακμή, η αλαζονεία και το ψέμα; … Που νομίζουμε ότι θα πάει αυτό το κύμα; Όσοι νομίζουν ότι θα σκάσει πριν σαρώσει στην ακτή, πλανώνται πλάνην οικτρά."

ΥΠΕΡΟΧΟ και το καρφί της προς τ' αριστερά :

"...σ' αυτή τη συγκυρία, οι αριστεροί, ενώ θέλουν να γνωρίσουν στον κόσμο τη φιλία της αταξικής κοινωνίας, όπως λέει και ο Μπρεχτ, δεν μπορούν να είναι φίλοι μεταξύ τους. Αλληλοσπαράσονται με τεράστια ίδια ευθύνη, την οποία και θα αποδώσει σίγουρα η ιστορία"
Apostolos Zervas