Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Ώρα Αλλαγής ...





Η παρούσα κυβέρνηση παραπαίουσα μετράει τις τελευταίες ώρες της και μάλιστα σε  σε βαθμό γελοιότητας, συνεχών αυτοαναιρέσων και ασύστολων ψευδών.

Κάποιοι καναλάρχες με τα παπαγαλάκια τους ελπίζουν να προωθήσουν στο κοντινό μέλλον μια συγκυβέρνηση των δυο μεγάλων κομμάτων, να μπει δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ στην απόλυτη συνενοχή.

Οι πιέσεις που ασκούνται εμφανίζονται, ήδη , στα ΜΜΕ και είναι "ορατές δια γυμνού οφθαλμού".

Αφού "ανακάλυψαν" τις ικανότητες του "Γιωργάκη",  μπροστά στην επικείμενη λαική ετυμηγορία που θα αναθέτει την διακυβέρνηση της χώρας στα χέρια του , μη δυνάμενοι να πισωγυρίσουν το λαικό ποτάμι, επιχείρησαν και επιχειρούν με πολλούς τρόπους να περιορίσουν την νίκη του ΠΑΣΟΚ και να χαλάσουν τα λαικά  σχέδια για αυτοδυναμία.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα περιθώριο συμβιβασμού.

Διακινδυνεύει τον πλήρη ευνουχισμό του, αν όχι τον τελικό αυτοχειριασμό του.

Η χρονική συγκυρία είναι ιστορικά καθοριστική.


Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προχωρήσει αταλάντευτα με στρατηγική και σχέδιο, με ξεκάθαρο λόγο και συμπεριφορά που να συνάδει απόλυτα με τις αρχές της ιδρυτικής του διακήρυξης.

Δεν έχουν θέση οι κάθε λογής "εκσυγχρονισμοί" συμβιβασμού και απλής διαχείρησης.

Το οφείλει στον Αντρέα, 
το οφείλει σε χιλιάδες γνωστούς και λιγότερο γνωστούς  αγωνιστές της Αλλαγής που προσέφεραν με την ψυχή τους για την δημιουργία του πολιτικού φορέα που θα εκφράζει την δημοκρατική παράταξη της χώρας,
σε  όλους αυτούς που δεν ζήτησαν τίποτα 
(μόνο προσέφεραν).

Επιβάλλεται να καθοριστεί κώδικας δεοντολογίας των στελεχών του για να μην επαναληφθούν εκφυλιστικά φαινόμενα του πρόσφατου αλλά και απώτερου παρελθόντος, φαινόμενα που οδήγησαν στις ήττες, τα πισωγυρίσματα και την απαξίωση της πολιτικής .

Τότε μόνο δεν θα μπορούν να έχουν θέση "στελέχη του life style" και της εκφυλισμένης γκλαμουριάς , τότε μόνο η παραγόμενη πολιτική θα είναι το μέσον προσέλκυσης και συμμετοχής στην πολιτική νέων ανθρώπων με ιδέες και οράματα για να μετουσιώσουν τα όνειρά τους σε χειροπιαστή πραγματικότητα.



Γιατί ένα σύγχρονο σοσιαλιστικό κόμμα πρέπει να  προωθεί μια δική του ριζοσπαστική, αλλά και ρεαλιστική, ταυτόχρονα, θέση και να επιζητεί την ενότητα εκείνων των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, που θα δώσουν μια ασφαλή προοπτική επιβίωσης για τους μη προνομιούχους Έλληνες, τους εργαζόμενους αλλά και, σε τελευταία ανάλυση, για την ίδια τη χώρα.

Η ενότητα των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων παραμένει η sine qua non προϋπόθεση ανάσας και επιβίωσης απ' την παρακμή που μας οδήγησε ο διεθνής και εγχώριος καπιταλισμός.


Ο Λαός ζητά μια νέα μεταπολίτευση.
Μια νέα Αλλαγή
Αταλάντευτη Πορεία , χωρίς παρεκκλίσεις

1 σχόλιο:

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Σύντροφοι - φίλοι,

Συνεχίζουμε δυνατά μέχρι το τέλος, και από Δευτέρα με ακόμη μεγαλύτερη ορμή και αποφασιστικότητα. Το μέλλον είναι εδώ!