Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΑΣΟΚ : "έπεσαν και τώρα άρχισαν τα αστεία"

ΕΠΕΣΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ: «ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙΣ, ΜΟΝΟ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΙΕΣ. ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ ΜΕΤΡΟ». ΛΙΣΤΑ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ. ΠΟΤΕ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ. 

1. Αυτό το οποίο έγινε σήμερα δεν έχει ξαναγίνει. Ο κ. Καραμανλής κατέρρευσε κάτω από το βάρος των αδιεξόδων που ο ίδιος και η κυβέρνησή του δημιούργησαν και το ασφυκτικό δικό μας πρέσινγκ.

2. Λογικό είναι τα στελέχη της Ν.Δ., που μέχρι σήμερα μιλούσαν για εκλογές-αυτοκτονία και ευθανασία, να αρχίσουν τα αστεία: «Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει θέσεις, μόνο γενικολογίες».

3. Προφανώς δεν ζούνε σε αυτή τη χώρα. Γιατί αν ζούσαν θα ήξεραν ότι μόνο τον τελευταίο χρόνο ξεδιπλώνουμε σχεδόν κάθε εβδομάδα το σχέδιό μας για τη χώρα, σε συνεχή διαβούλευση με την κοινωνία και τους φορείς της.

Η δέσμευσή μας είναι ξεκάθαρη: κάθε Έλληνας και Ελληνίδα θα ξέρει επακριβώς τι να περιμένει από την επόμενη κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. την ημέρα των εκλογών. 
Συγκεκριμένα:
-    Τον Σεπτέμβριο του 2008 στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος του Κινήματος παρουσίασε τις βασικές πολιτικές κατευθύνσεις της επόμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας έμφαση στα 7 άμεσα μέτρα αποκατάστασης της φορολογικής δικαιοσύνης. Είπε, μεταξύ άλλων, ότι το ΠΑΣΟΚ θα φορολογήσει τον πλούτο εκεί που πραγματικά υπάρχει: μεγάλα εισοδήματα, φοροαποφυγή μέσω εξωχώριων εταιρειών, μεγάλη ακίνητη περιουσία, ακόμη και η εκκλησιαστική που αξιοποιείται οικονομικά.

-    Τον περασμένο Νοέμβριο, στο πλαίσιο των πολιτικών κατευθύνσεων που χαράξαμε στη Δ.Ε.Θ., παρουσιάσαμε συγκεκριμένο πλαίσιο με 5 δέσμες άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης. Δείτε τα σχετικά φυλλάδια και εδώ.

-    Στις αρχές Ιανουαρίου, παρουσιάσαμε τη νέα Συμφωνία Εμπιστοσύνης Πολιτείας-Αγροτών για την προοπτική του αγροτικού κόσμου.

-    Τον Φεβρουάριο, σε κοινωνική διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους με την τουριστική βιομηχανία φορείς, παρουσιάσαμε 12 συγκεκριμένα μέτρα για την τουριστική ανάπτυξη και την προστασία των τουριστικών επιχειρήσεων από την κρίση.

-    Στα μέσα Φεβρουαρίου παρουσιάσαμε τους 5 εθνικούς στόχους για την Ελλάδα του σήμερα και του αύριο. Γιατί δεν αρκεί να αντιμετωπίσουμε την κρίση, πρέπει να σχεδιάσουμε από τώρα που θέλουμε να βρίσκεται και τι να παράγει η χώρα μας σε 5, 10, 20 χρόνια από τώρα

-    Αρχές Μαρτίου, ο Πρόεδρος του Κινήματος παρουσίασε αναλυτικά τον πρώτο από τους πέντε εθνικούς στόχους: το νέο αναπτυξιακό μοντέλο, την Πράσινη Ανάπτυξη.

-    Τέλη Μαρτίου παρουσιάσαμε τις προτάσεις μας για την Ψυχική Υγεία και τις Εξαρτήσεις.

-    Αρχές Απριλίου, ο Πρόεδρος του Κινήματος παρουσίασε αναλυτικά τον δεύτερο από τους πέντε εθνικούς στόχους: την επένδυση στην Παιδεία.

Στα μέσα Μαίου παρουσιάσαμε τον τρίτο από τους πέντε εθνικούς στόχους: κράτος και πολιτικό σύστημα στην υπηρεσία του πολίτη.

- Τέλη Μαΐου, ο Γ. Παπανδρέου παρουσίασε τις αναλυτικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ και για τον τελευταίο από τους 5 εθνικούς στόχους: ένα κοινωνικό κράτος που διασφαλίζει δικαιώματα.

- Η εξειδίκευση των προτάσεων μας πήρε και την μορφή συγκεκριμένων προτάσεων νόμων για ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα εκατομμυρίων Ελλήνων, όπως π.χ. για την αντιμετώπιση της ανεργίας, την ενίσχυση του εισοδήματος των ασθενέστερων, την προστασία των δανειοληπτών και, μόλις πρόσφατα, το δικαίωμα σε μία δεύτερη ευκαιρία για όσους συμπολίτες μας έχουν αποδεδειγμένη αδυναμία να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

3. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση που μας οδήγησε σε εσωτερική κρίση πριν από τη διεθνή κρίση (δείτε το σχετικό φυλλάδιο εδώ), απέρριπτε κάθε δημιουργική μας πρόταση. Και έχουν τώρα το θράσος να υποστηρίζουν ότι δεν έχουμε θέσεις...

ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΟΜΗΡΟΣ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ, ΟΤΑΝ «ΕΠΕΣΕ» Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΣΠΙΔΑ. ΑΝΗΜΠΟΡΟΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ...ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ... 

Αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων, όταν «έπεσε» η επικοινωνιακή ασπίδα του. Εξαρτημένος. Άβουλος. Παραιτημένος. Και ανήμπορος να βρει καλή δικαιολογία για την οικτρή αποτυχία του...Ο παρακάτω πίνακας είναι, πιστεύουμε αποκαλυπτικός:
ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΧΘΕΣ
ΤΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ...
«Ήδη οι συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης είναι ορατές. Και η αλήθεια είναι πως έχουμε δύο πολύ δύσκολα και κρίσιμα χρόνια μπροστά μας».«Η Ελληνική Οικονομία απέκτησε ισχυρές αντοχές...Οι μεταρρυθμίσεις θωράκισαν αποτελεσματικά την Οικονομία μας» (!) (Βουλή, 17/4/2008)
«Η οικονομία μας εξακολουθεί να αντιμετωπίζει παθογένειες δεκαετιών».«Στην περίοδο που πέρασε, κάναμε μαζί μεγάλες προσπάθειες. Προσπάθειες που στα ουσιώδη τους σημεία δικαιώθηκαν...Η Χώρα απέκτησε υγιή δημόσια οικονομικά» (!). (Διάγγελμα προκήρυξης εκλογών, 17/8/2007)
«Πρώτον, τα επόμενα δύο χρόνια να επιβληθεί ο αυστηρότερος δυνατός έλεγχος στις δημόσιες δαπάνες. Στο νοικοκύρεμα του κράτους πρέπει να είμαστε άτεγκτοι».«Άρα, το συμμάζεμα, το νοικοκύρεμα της οικονομίας, ο δραστικός περιορισμός της αλόγιστης δαπάνης στο Δημόσιο, γίνεται. Και γίνεται επιτυχώς» (!). (71η Δ.Ε.Θ., 10/9/2006)
«Δεύτερον, ήρθε η ώρα να υπάρξει - και κυριολεκτώ- πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής».«Προχωρούμε άμεσα στη δραστική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της λαθρεμπορίας καυσίμων, που συνιστούν κραυγαλέες αντικοινωνικές συμπεριφορές. Το σχετικό νομοσχέδιο είναι, ήδη, έτοιμο και κατατίθεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή». (Προγραμματικές Δηλώσεις, 28/9/2007)
«Τρίτον, τα θεμέλια μιας οικονομίας χτίζονται μόνο με ένα τρόπο: Με διαρθρωτικές αλλαγές που δημιουργούν νέες δομές και λειτουργούν ευεργετικά σε μακροχρόνια βάση».«Είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις που αναλάβαμε. Προχωρούμε, με αποφασιστικά βήματα, στις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές. Στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η Χώρα, η Οικονομία, η Κοινωνία μας». (Βουλή, 12/6/2005)

Δεν υπάρχουν σχόλια: