Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

κρυπτόμενος "δοξάστηκε" , αποκαλυπτόμενος γελειοποιήθηκε...



Πόσο επίκαιρη γίνεται η παραπάνω φράση του "γέρου της Δημοκρατίας" μετά και τα χτεσινά γεγονότα στη ΝΔ;

Αφού για 5,5 χρόνια μακρυά από τα τεκταινόμενα της χώρας ο "σύγχρονος καταλληλότερος", αραχτός στη Ραφήνα , είχε αφήσει το τιμόνι της πορείας της χώρας στον Πάκη και το "γερο-μπετόν όλα" Σουφλιά, με τα παπαγαλάκια σε πλήρη δράση (με το αζημίωτο φυσικά ελέω Ρουσόπουλου) απολάμβανε το τίτλο του "καταλληλότερου" του "μεγαλύτερου κεφαλαίου της παράταξης" και άλλα ...( τώρα πιά κωμικά) , έφτασε η ώρα από τα αδιέξοδα και την πλήρη απαξίωση της χώρας σε όλα τα επίπεδα να βγεί μπροστά και να ζητήσει με "σκληρό και καθαρό λόγο" νωπή εντολή για να συμμορφώσει την κατάσταση (sic).

Στην με συνέπεια συνεχή παραγωγή σκανδάλων, φρόντιζαν όλοι (στελέχη της ΝΔ, παπαγαλάκια δημοσιο-κάφροι,) να τον αφήνουν στο απυρόβλητο, ενώ ήταν απόλυτα καταφανής η αδυναμία του να τα ελέγξει και ακυρώσει.

Με στόμφο πέταγε σε στημένες φιέστες,  πομπώδεις φαμφάρες, για "σεμνή και ταπεινή" διακυβέρνηση, για "συνεχή μάχη" με τα συμφέροντα και τους "νταβατζήδες" και οι οπαδοί σαν άλλους κολχόζους χειροκροτούσαν και χαίρονταν για το "μεγαλείο του ανδρός".
Αυτού που δεν είχε την τόλμη να αποκαλύψει ποιοί  τον παρακολουθούσαν και από τι τον κρατάνε , αυτού που δεν στέρησε τη φιλομάθεια της κυρίας του και σε χρόνο για το Γκίνες από νηπιαγωγός της σχολής Τρικάλων , έγινε ντοτορέσσα , αυτού που "δεν ήξερε"  τίποτα για το Βατοπέδι, για την siemens, για τις offshore των στελεχών της κυβέρνησής του και "άλλων ουκ έστιν αριθμός".


Τον έβαλαν μπροστά να καλύπτει τα πάντα όσα δημιουργούσαν, οι Παυλίδηδες, οι Τσιτουρίδηδες, Μπασιάκοι, Βλάχοι, Σουφλιάδες, Ρουσόπουλοι, Βουλγαράκηδες,Φεβρωνίες και Τραγάκηδες κά.αρκεί να τον άφηναν στην  ησυχία του.
Μια χώρα σαν ακυβέρνητο καράβι στον φουρτουνιασμένο ωκεανό της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και της δεινής ντόπιας οικονομικής συγκυρίας με τον καπετάνιο απόντα αντί  σε εγρήγορση.

Υπουργικά συμβούλια ανέκδοτα των 25 λεπτών με συζήτηση για τον αγαπημένο Παναθηναικό μεταξύ των άλλων ανεκδότων του "γερο-μπετόν όλα" (απόλυτη ξεφτίλα).

Τώρα που βγήκε μπροστά (ανάθεμά σε Λούλη και Σουφλιά), αποδείχτηκε ότι ήταν ΑΝΙΚΑΝΟΣ, ΑΒΟΥΛΟΣ, ΜΟΙΡΑΙΟΣ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ για την πορεία της χώρας.
Ο φίλος του Τσιτουρίδης, αφού τον απείλησε και ... με αγωγή (???), είπε ότι στο Μαξίμου και την Ρηγίλλης έχουν εγκατασταθεί και κάνουν κουμάντο της χώρας τα λαμόγια.

Οι "νταβατζήδες" του Μπαιρακτάρη ( εεε έιχαμε πιεί κι ένα ποτηράκι παραπάνω) προφανώς.
Αλλά και η επίδειξη πυγμής , με τις ανακοινωθείσες λίστες. κι αυτή της πλάκας είναι.
Αφού τους κάλυψε απόλυτα, και με το κλείσιμο της βουλής ή τις αποχωρήσεις από αυτή διασφάλισε την ατιμωρησία τους, αποχώρησαν οικειοθελώς , ενώ κάποιοι μάθαιναν από τα δελτία των ντερμπεντέρηδων το κόψιμο (γιατί άραγε αφού δεν υπήρξε θέμα διαπλοκής με βατοπέδι-siemens;)αλλά ο Κυριακούλης παραμένει στην πρώτη γραμμή "αμόλυντος" ..., όπως και ο "γερο-μπετόν όλα", ή ο κουμπάρος Μπασιάκος.
Τα τζάκια , οι βαρώνοι κι ο θείος συνθέτουν ένα ακόμη ξεχωριστό κομμάτι στον ιστό της Νεο-Δημοκρατικής τρέλλας.
O "σύγχρονος καταλληλότερος" (τρομάρα του) αποδείχτηκε ο πλέον άχρηστος, χειρότερος κι από τον θείο του ή τον άλλον "καταλληλότερο" σημίτη (που ακόμη κάνει το παπί για όσα του καταλογίζονται -ορθώς).

Ο νεώτερος Καραμανλής το μόνο που πέτυχε ήταν να διασύρει και ευτελίσει στον υπέρτατο βαθμό τον θεσμό του πρωθυπουργού

Δεν υπάρχουν σχόλια: