Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

αγώνας για Λαϊκή νίκη - η 3η Σεπτέμβρη δείχνει το δρόμο ....

Η Ιστορία αυτού του τόπου δεν γράφεται από ειδικούς επιστήμονες, από ξερόλες μαιντανούς τηλεπαραθύρων, από παπαγαλάκια "νταβατζήδων".
Γράφεται από τον ίδιο το Λαό, στα συλλαλητήρια, τις πορείες, τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για ελευθερία, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη.
Σαν σήμερα πριν 35 χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου, με την διακήρυξη αρχών , ανακοίνωνε την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ ως φορέα αλλαγής.
Ηταν η φυσική συνέχεια αγώνων του Λαού μας για δημοκρατία.
Το ΠΑΣΟΚ συσπείρωσε λαικές μάζες και κυβέρνησε τη χώρα για 20 χρόνια.
Παρέκκλινε από την αρχική του πορεία , εκδήλωσε συμπεριφορές και λειτουργίες ανεπίτρεπτες και οδηγήθηκε ηττημένο στην αντιπολίτευση.
Στις 4 Οκτώβρη 2009 , λίγο καιρό μετά και την νίκη του στις πρόσφατες ευρωεκλογές, έχει μια μεγάλη ευκαιρία να επανέλθει στην εξουσία, αναλαμβάνοντας την διακυβέρνηση της χώρας, σε μια πάρα πολύ κρίσιμη παγκόσμια συγκυρία.
Θα είναι πάρα πολύ χρήσιμο όμως η ηγεσία του και όλα τα πολιτικά του στελέχη να διαβάσουν πάλι την διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη 1974, που αποτελεί την παρακαταθήκη του Ανδρέα στο κίνημα, να αναπροσαρμόσουν τη στάση και τη συμπεριφορά τους, να σκύψουν το κεφάλι και να κλείσουν τα αυτιά στις σειρήνες της διαπλοκής.

Να βάλουν τα ίδια τα θεμέλια του νέου «αξιακού συστήματος»,
να οριοθετήσουν το "εγώ",

να εξοβελίσσουν την εξατομίκευση και να διευρύνουν το "εμείς", ...
να παλαίψουν μαζί με τον Λαό και όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του , για την νικηφόρα πορεία προς τις εκλογές της 4ης Οκτώβρη.
Γιατί η χώρα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που θα οικοδομήσει ότι κατέστρεψε η κυβέρνηση Καραμανλή, μια κυβέρνηση που θα πρέπει να κάνει ριζοσπαστικές τομές στην οικονομία, την παιδεία, θα πρέπει να αποκαταστήσει τις δημοκρατικές ελευθερίες και να λειτουργεί με αξιοκρατία και κοινωνική διακαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: