Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

κουτοπόνηρα μαγειρέματα ... της νύχτας

Ο ένας προτιμούσε την υπουργική θέση από αυτή του περιφερειάρχη, ο άλλος προτιμούσε την α' θέση από αυτή που του ανετέθη ... , ο παρ' άλλος κάτι άλλο.

Η κυβέρνηση του Γιώργου "μας" μέσα στη νύχτα προώθησε για τις αυτοδιοικητικές εκλογές
με το νέο νόμο της , που αποτελεί  «ριζοσπαστική δομική αλλαγή» και που βάζει «νέα θεμέλια στη λειτουργία και τη δομή της πολιτείας» υποψήφιους απρόθυμους για τα αξιώματα που θα διεκδικήσουν (και όσοι εκλεγούν να υπηρετήσουν).

Το κριτήριο επιλογής ενός εκάστου και συνολικά βεβαίως, ελάχιστα είχε να κάνει με τα περιφερειακά ζητήματα ή αυτά της κάθε πόλης.

Η "μεταρρυθμιστική" πρόκληση του Καλλικράτη ουδόλως ενέπνεε.

Με κριτήρια την αναγνωρισιμότητα, τον εκλογικό  "επαγγελματισμό" , την πειθαρχία κάποιων απέναντι στην άρνηση άλλων (με ιδιοτέλεια βεβαίως την πολιτική ύπαρξή τους)  η κυβέρνηση δείχνει ότι μοναδικό της μέλημα είναι να κερδίσει τις εντυπώσεις με το προσδοκώμενο πρασίνισμα του χάρτη, απέναντι στην καθημερινά διογκούμενη δυσαρέσκεια των επιλογών της με βάση το μνημόνιο που μας καθιστά έρμαιο, σαν χώρα, των διευθυντηρίων.

Η κυβέρνηση τα θέλει όλα δικά της.

Να καπελώσει την λαϊκή δυσαρέσκεια με μια πρόσκαιρη "επιτυχία" .

Η κουτοπονηριά  όμως τιμωρείται

Γιατί η κυβέρνηση με τις επιλογές της δείχνει να μην σέβεται την διοικητική μεταρρύθμιση που η ίδια εισάγει, ψάχνοντας για μήνες να βρει υποψηφίους να την υπηρετήσουν, για να καταλήξει μέσα στη νύχτα μετά από αλλεπάλληλα γράψε-σβήσε με κριτήρια κάθε άλλο παρά αυτοδιοικητικά.

Γιατί η κυβέρνηση επιδιώκει να μετατρέψει την όποια περιφερειακή ή τοπική επιτυχία της,  σε θετική ψήφο στα απαράδεκτα μέτρα της, που αποδομούν το κοινωνικό κράτος, προκαλούν οικονομική ύφεση , διογκώνει την ανεργία και προκαλεί ανέχεια.

Κατέδειξε ότι η κυβέρνηση δεν ήταν καθόλου έτοιμη "σαν από καιρό" να στηρίξει το εγχείρημά της με ικανά αυτοδιοικητικά στελέχη , αποδεκτά από τις περιφερειακές κοινωνίες.

Γι αυτό κατέληξε σε β' διαλογής ευκαιριακές επιλογές και σε  τατούληδες.

Η παταγώδης αποτυχία του πρωθυπουργού να πείσει τα α' διαλογής στελέχη της κυβέρνησής του να στρατευτούν για να βάλουν τα «νέα θεμέλια στη λειτουργία και τη δομή της πολιτείας» καταδεικνύει με μελανά χρώματα το αποτέλεσμα που θα έχει ο Καλλικράτης σαν "δομική αλλαγή" στην εφαρμογή του,  αλλά κύρια καταδεικνύει και την ανεπάρκεια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: