Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

οι τηλε-μαϊντανοί στο μεϊντάνι ...

"Χαιρετίζω την διαθεσιμότητα του Αλέξη Μητρόπουλου για την εκλογική μάχη στη περιφέρεια Αττικής, μια διαθεσιμότητα που προωθεί τη συνάντηση της ριζοσπαστικής αριστεράς με τον αριστερό σοσιαλιστικό χώρο. 
Και εισηγούμαι στην ΚΠΕ να αποφασίσει την στήριξη της υποψηφιότητας αυτής με όλες μας τις δυνάμεις" 
 
είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.
 
"Ταυτόχρονα εισηγούμαι να αποφασίσουμε ότι δεν θα κλείσουμε τη πόρτα, αλλά θα είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε άλλη ενωτική πρόταση, υπό τη προϋπόθεση ότι είναι πολιτικά ισχυρή, διασφαλίζει την ομοφωνία όλων των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως, συμπεριλαμβάνει τον πολιτικό μας στόχο, τη συνάντηση με δυνάμεις από τον σοσιαλιστικό χώρο, που απεγκλωβίζονται από το ΠΑΣΟΚ της τρόικας και του μνημονίου"
 
Με αυτά τα λόγια  ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας εισηγήθηκε στην ΚΠΕ να αποφασίσει για τη στήριξη της υποψηφιότητας του Αλέξη Μητρόπουλου για την μάχη της περιφέρειας Αττικής.

"Η συγκεκριμένη πρόταση βασίζεται στη λογική της σύγκλισης της λεγόμενης ριζοσπαστικής Αριστεράς με δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, που είναι αντίθετες στο Μνημόνιο με την τρόικα και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που αυτές συνοδεύουν".
 
Τελικά κάτι πάρα πολύ σοβαρό συμβαίνει στο ΣΥΝ.
 
Δεν γίνεται δηλαδή να "τρελαίνεται" ο Αλαβάνος και να συμπεριφέρεται αλλοπρόσαλλα ένα χρόνο τώρα,
 
δεν γίνεται να την "κάνουν" οι άλλοι και να στήνουν το δικό τους περιπτεράκι, 
 
δεν γίνεται να μην καταφέρνουν τόσο καιρό να καταλήξουν σε μια αξιόπιστη και συνεπή προς τις αρχές τους αυτοδιοικητική πρόταση, έχοντας περιπέσει στη δίνη της επιλογής του Αλαβάνου , του Γλέζου, της Βαλαβάνη και τώρα του Μητρόπουλου.
Δεν είναι λογικό ο ΣΥΝ της "αριστεράς και της προόδου" να βλέπει στο πρόσωπο του Μητρόπουλου 
" τη συνάντηση (του) με δυνάμεις από τον σοσιαλιστικό χώρο" (???)

Γιατί χαρά στην προσωπικότητα δηλαδή.
 
'Ενας τηλεοπτικός τυχοδιώκτης-μαϊντανός στα πάνελ των Αυτιάδων είναι,  που επένδυσε στο λαϊκισμό για να στήσει μια βιομηχανία ανάληψης (από το δικηγορικό του γραφείο) εργατικών υποθέσεων.

'Ενας καιροσκόπος που μέχρι και τον .... καθηγητικό τίτλο του σφετερίζεται.
 
Ένας αρχομανής που αφού δεν πέτυχε να μπει σε ΠΑΣΟΚικό ψηφοδέλτιο για βουλευτής ποτέ,  βρήκε άξιο συμπαραστάτη τον  Τσίπρα που την πάτησε παρακολουθώντας τον καθημερινά live να πουλάει αντι-μνημονιακές κορώνες (γιατί αυτό πουλάει - κατά την τηλεοπτική νεοελληνική ορολογία).

'Ετσι τον έπεισε ότι είναι καλή επιλογή ένας "αντιρρησίας ΠΑΣΟΚος" που "χτύπαγε το μνημόνιο καθημερινά απ' τ' αγρια χαράματα" και θέλει να του "δώσει χρίσμα" (μέγιστο το λάθος) ενώ απλά πρόκειται περί ενός αμφιλεγόμενου χωρίς αρχές "πολιτικού" προσώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: