Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

το "κίνημα" των stager's ...και το ψάρεμα σε θολά νερά

Το "κίνημα" των stagers βγήκε στους δρόμους, διεκδικώντας μονιμοποίηση στο Δημόσιο.
Τι πιο φυσικό σε μια χώρα που,  ποτέ μέχρι σήμερα, δεν τηρούσε κανένα κανόνα.
Με αδιαφανείς διαδικασίες βρέθηκαν σε Δημόσιες υπηρεσίες, Οργανισμούς ΤΑ και άλλα Νομικά Πρόσωπα, με αδιαφανείς διαδικασίες παρατείνονταν οι συμβάσεις τους.
Συμβάσεις Εκπαίδευσης υποτίθεται, που στην πορεία άλλαζαν ρότα, ανάλογα με τα πολιτικά προσδοκώμενα ωφέλη  , για να φτάσουμε στο ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟ φαινόμενο ,ο εκπαιδευόμενος για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας στον γνωστικό του τομέα, να παραμένει 30 μήνες, 3 χρόνια, 5 χρόνια (κανείς δεν ξέρει ακριβώς) όχι σαν εκπαιδευόμενος  αλλά σαν β' διαλογής αμοιβόμενος και ανασφάλιστος εργαζόμενος (με την ανοχή του - στη λογική ότι κάποια στιγμή κάτι θα γίνει  και θα μονιμοποιηθώ).

Βέβαια κάθε εχέφρων πολίτης δεν θα μπορούσε να μην χαιρετήσει την οριστική κατάργησή τους , από την κυβέρνηση, σαν μια γενναία πολιτική πράξη που σε συνδυασμό με την απόσυρση  της απαράδεκτης μοριοδότησης (που προκαλούσε ανισότητες) και την μόνο μέσω ΑΣΕΠ πρόσληψης στο Δημόσιο, τερματίζει μια διαχρονικά απαράδεκτη κατάσταση.
Γιατί στην Ελλάδα εξακολουθεί να ισχύει το "άπαξ και τρύπωσα στο δημόσιο την έκανα..." και γι αυτό, χωρίς να εξετάζεται η γενεσιουργός αιτία που δημιούργησε το σκάνδαλο των stage, οι stagers διεκδικούν μονιμοποίηση.
Τραγικοί συμπαραστάτες τους οι της ΝΔ εκκολαπτόμενοι αρχηγίσκοι που αυτοαναιρούνται από τα σημερινά λεγόμενα τους και την κυβερνητική τους, μέχρι χθές, πρακτική.
Αλγεινή εντύπωση προκαλούν και οι της λεγόμενης αριστεράς που με στεντορεία τη φωνή ψαρεύουν σε θολά νερά, δηλώνοντας συμπαράσταση στους  stagers.
Ποια ισονομία θα εξυπηρετηθεί κύριοι της αριστεράς (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) με την μοριοδότηση-πριμοδότηση ή μονιμοποίηση των stagers;(ξεκαθαρίστε τι από τα δύο ή και τα δύο;).

Πως θα εξηγήσετε σε άλλους νέους με μεταπτυχιακά, ότι θα υπολείπονται μορίων σε όποιον διαγωνισμό ΑΣΕΠ από τους stagers;
Πως θα δικαιολογηθεί η μονιμοποίησή τους; Και γιατί άραγε να μην συνεχιστεί έτσι ώστε κι άλλοι νέοι άνεργοι να "εκπαιδευτούν" και στη συνέχεια να μονιμοποιηθούν; και πάλι και πάλι....

Μήπως με αντίστοιχο πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη που κομπορρημονούσε για την τακτοποίηση 167 από τον  δήμαρχο  Νίκαιας, ως λαική νίκη.
Λαική νίκη είναι η ανισότητα, η αναξιοκρατία και η αδιαφανής παρουσία και παραμονή χιλιάδων stagers στο δημόσιο και ευρύτερο τομέα, ΟΤΑ και αλλού;
To ΠΑΣΟΚ έχει το δικό του μερίδιο  ευθύνης στην απαράδεκτη κατάσταση του φαινομένου.
Κρίθηκε πολλές φορές και καταδικάστηκε από τον Ελληνικό Λαό.
Αναβαπτισμένο όμως πια με μεγάλη, ξεκάθαρη λαική εντολή οφείλει να τιμήσει τις δεσμεύσεις του για ισονομία και αξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής.
Γι αυτό η απόφασή του να βάλει οριστικά τέλος στο καθεστώς των stage είναι απόλυτα σωστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: