Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

γεν. γραμματείς και πράσινα άλογα ...





Δεν νομίζουν στην κυβέρνηση, ότι είναι καιρός να σταματήσει αυτή η ιστορία με την , μέσω υποβολής βιογραφικών, επιλογή γενικών γραμματέων των υπουργείων;
Παρατράβηξε και παραβρώμισε κι όχι μόνο λόγω Δημήτραινα.
Οι θέσεις των γενικών γραμματέων των υπουργείων είναι καθαρά πολιτικές, μια και οι επιλεγμένοι πρέπει να εφαρμόσουν τις κυβερνητικές πολιτικές ανά υπουργείο.
Σαφέστατα πρέπει να πληρούν βασικές γνωστικές προυποθέσεις του αντικειμένου, να έχουν γνώση διοίκησης, αλλά πρέπει πλέον, να έχουν καθαρή διάθεση να υλοποιήσουν τις πολιτικές της κυβέρνησης που επέλεξε πρόσφατα και εμφαντικά , το εκλογικό σώμα.

Δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική η παρουσία κάποιου με καλό βιογραφικό, αλλά άλλη προσωπική πολιτική επιλογή στη διοίκηση του εκάστοτε υπουργείου.
Μια τέτοια αξιοκρατική επιλογή θα μπορούσε (και πρέπει σαφέστατα) να γίνει στην στελέχωση της κρατικής μηχανής, μέσω ΑΣΕΠ (αδιάβλητα) για να πάψει ο Δημόσιος τομέας να αποτελεί ένα κουρασμένο, εκφυλισμένο, μεταλλασόμενο δυναμικό που θα ξεφύγει από τον κομματικό εναγκαλισμό και θα λειτουργεί για το κοινό καλό, χωρίς αγκυλώσεις, ωχαδερφισμούς.
Για να σταματήσει κάθε κομματικός φίλος , αλλά ενδεχόμενα και ανεπαρκής (αμέτρητα τα παραδείγματα), να στελεχώνει τον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Σταματήστε λοιπόν άμεσα την ιστορία της βιογραφικής επιλογής
- για την οποία δεν υπάρχει βασικό κριτήριο αναγκαίων προυποθέσεων
- δεν είναι γνωστή η ομάδα αξιολόγησής τους
- δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα επιλογής και όριο παρουσίας στο κάθε υπουργείο του επιλεγέντος
πριν μετατραπεί σε αντικείμενο χλευασμού.
Γιατί ακόμη και στοιχειώδης επεξεργασία των 40.000 και πλέον βιογραφικών θα απαιτήσει κάποιους μήνες.
Μην ακυρώνεται , την αισιοδοξία του εκλογικού σώματος για καλύτερες μέρες με εντυπωσιακά αστείες ενέργειες.
Πάρτε την πολιτική ευθύνη τοποθέτησης άμεσα γ.γ στα υπουργεία και στρωθείτε στη δουλειά με τα κριτήρια που επιβάλλει η υλοποίηση των εγκεκριμμένων από την λαική επιλογή προεκλογικών εξαγγελιών σας.
Eδώ και Τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: