Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

πολιτική αλλαγή για να ανοίξουμε νέους δρόμους

Η κυβέρνηση της ΝΔ βουλιάζει την Ελλάδα σε όλους τους τομείς.

Υλοποιώντας με ταξική νεοφιλελεύθερη συνέπεια την πολιτική της απαξίωσε και λήστεψε (και συνεχίζει) τις δυνάμεις του μόχθου, υπέρ του κεφαλαίου, υπέρ των ισχυρών.

Με βίαιη ανακατανομή του πλούτου από κάτω προς τα πάνω, με διαρκή μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων, με υποβάθμιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών σε συνδυασμό με μέτρα που αναστέλλουν κοινωνικές κατακτήσεις και δημοκρατικές ελευθερίες.

Η πολιτική αλλαγή αποτελεί λοιπόν την πρώτη και βασική προϋπόθεση για την έξοδο της χώρας και του λαού μας από το σημερινό δυσώδες τέλμα.

Στο κράτος που τελεί υπό διάλυση, με οικονομία υπό κατεδάφιση, με μια κοινωνία σε απόγνωση και απελπισία , χρειαζόμαστε άμεσα αλλαγή πολιτικής.

Μιας πολιτικής που θα δίνει απάντηση στο σημερινό δημοκρατικό έλλειμμα με διεύρυνση της δημοκρατίας παντού, στην πολιτική, την οικονομία, την κοινωνία.

Με νέα εθνική στρατηγική με στόχο την επανάκτηση της χαμένης παρεμβατικότητας της Ελλάδας στα περιφερειακά και διεθνή γεωστρατηγικά δρώμενα.

Με ανταγωνιστικό ρόλο προς την Τουρκία και καθοριστικό στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα με μια ανάπτυξη ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα που θα σέβεται το περιβάλλον, θα δημιουργεί νέους θεσμούς και δομές λειτουργίας, παραγωγής και ελέγχου, ενώ παράλληλα θα κατοχυρώνει τα δημόσια κοινωνικά αγαθά(παιδεία, υγεία, ασφάλεια) και θα τα διευρύνει.

Χρειαζόμαστε μια θεσμική επανάσταση .

Επομένως προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ και των άλλων προοδευτικών δυνάμεων είναι η συγκρότηση ΤΩΡΑ ενός πειστικού σχεδίου για την έξοδο της χώρας από την πολύπλευρη κρίση.

Δεν είναι καιρός για αλαζονικές συμπεριφορές , φαρισαϊσμούς, και αποκλεισμούς
Η ιστορία θα είναι αμείλικτη αν για μια ακόμη φορά οι πολιτικές δυνάμεις που εκφράζουν την πλειοψηφία του λαού (που ζητάει να σταματήσει η απαξίωση της χώρας από τη Δεξιά) δεν σταθούν στο ύψος των περιστάσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια: