Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Ώρα Αλλαγής ...





Η παρούσα κυβέρνηση παραπαίουσα μετράει τις τελευταίες ώρες της και μάλιστα σε  σε βαθμό γελοιότητας, συνεχών αυτοαναιρέσων και ασύστολων ψευδών.

Κάποιοι καναλάρχες με τα παπαγαλάκια τους ελπίζουν να προωθήσουν στο κοντινό μέλλον μια συγκυβέρνηση των δυο μεγάλων κομμάτων, να μπει δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ στην απόλυτη συνενοχή.

Οι πιέσεις που ασκούνται εμφανίζονται, ήδη , στα ΜΜΕ και είναι "ορατές δια γυμνού οφθαλμού".

Αφού "ανακάλυψαν" τις ικανότητες του "Γιωργάκη",  μπροστά στην επικείμενη λαική ετυμηγορία που θα αναθέτει την διακυβέρνηση της χώρας στα χέρια του , μη δυνάμενοι να πισωγυρίσουν το λαικό ποτάμι, επιχείρησαν και επιχειρούν με πολλούς τρόπους να περιορίσουν την νίκη του ΠΑΣΟΚ και να χαλάσουν τα λαικά  σχέδια για αυτοδυναμία.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα περιθώριο συμβιβασμού.

Διακινδυνεύει τον πλήρη ευνουχισμό του, αν όχι τον τελικό αυτοχειριασμό του.

Η χρονική συγκυρία είναι ιστορικά καθοριστική.


Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προχωρήσει αταλάντευτα με στρατηγική και σχέδιο, με ξεκάθαρο λόγο και συμπεριφορά που να συνάδει απόλυτα με τις αρχές της ιδρυτικής του διακήρυξης.

Δεν έχουν θέση οι κάθε λογής "εκσυγχρονισμοί" συμβιβασμού και απλής διαχείρησης.

Το οφείλει στον Αντρέα, 
το οφείλει σε χιλιάδες γνωστούς και λιγότερο γνωστούς  αγωνιστές της Αλλαγής που προσέφεραν με την ψυχή τους για την δημιουργία του πολιτικού φορέα που θα εκφράζει την δημοκρατική παράταξη της χώρας,
σε  όλους αυτούς που δεν ζήτησαν τίποτα 
(μόνο προσέφεραν).

Επιβάλλεται να καθοριστεί κώδικας δεοντολογίας των στελεχών του για να μην επαναληφθούν εκφυλιστικά φαινόμενα του πρόσφατου αλλά και απώτερου παρελθόντος, φαινόμενα που οδήγησαν στις ήττες, τα πισωγυρίσματα και την απαξίωση της πολιτικής .

Τότε μόνο δεν θα μπορούν να έχουν θέση "στελέχη του life style" και της εκφυλισμένης γκλαμουριάς , τότε μόνο η παραγόμενη πολιτική θα είναι το μέσον προσέλκυσης και συμμετοχής στην πολιτική νέων ανθρώπων με ιδέες και οράματα για να μετουσιώσουν τα όνειρά τους σε χειροπιαστή πραγματικότητα.



Γιατί ένα σύγχρονο σοσιαλιστικό κόμμα πρέπει να  προωθεί μια δική του ριζοσπαστική, αλλά και ρεαλιστική, ταυτόχρονα, θέση και να επιζητεί την ενότητα εκείνων των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, που θα δώσουν μια ασφαλή προοπτική επιβίωσης για τους μη προνομιούχους Έλληνες, τους εργαζόμενους αλλά και, σε τελευταία ανάλυση, για την ίδια τη χώρα.

Η ενότητα των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων παραμένει η sine qua non προϋπόθεση ανάσας και επιβίωσης απ' την παρακμή που μας οδήγησε ο διεθνής και εγχώριος καπιταλισμός.


Ο Λαός ζητά μια νέα μεταπολίτευση.
Μια νέα Αλλαγή
Αταλάντευτη Πορεία , χωρίς παρεκκλίσεις

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

τον ξεπέρασε κι ο τσιτουρίδης ...

Ο πάλαι ποτέ "λοχαγός" του νεο-καραμανλισμού τσιτουρίδης κάνει τέτοιο μιντιακό πάταγο μετά την αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, ενώ με την παραίτηση του πάλαι ποτέ "καταλληλότερου" και "εκσυγχρονιστή" σημιτη,  από τις επερχόμενες εκλογές δεν ασχολείται κανείς.
Εκτός του πασχαλίδη, άντε και του αλέκου (λάτρη της ...συγκυβέρνησης) δεν έδωσαν το στίγμα της "απώλειας" τα άλλοτε πουλέν του (πρωτοπαπάδες, μιλένες, λοβέρδοι,  χρυσοχοίδηδες και αννούλες ...)
Ο τσάρος του χριστοδουλάκης έφυγε νωρίς και ο στρατηγός του τσουκάτος έχει "πολύ μαλλί να ξάνει" ...

Μια πρώτη εκτίμηση μπορεί να είναι ότι μπροστά στην προοπτική της νίκης του ΠΑΣΟΚ, μέλημά τους είναι η παρουσία τους στην πολιτική σκηνή της επόμενης μέρας, θεωρώντας ότι αυτός τέλειωσε οριστικά, και να δούμε την πάρτη μας.

Μια άλλη όμως μπορεί να είναι η μετατροπή τους σε ΓιωργοΠαπανδρεικούς τώρα από "εκσυγχρονιστές" προηγούμενα (χαμαιλεοντισμός) γιατί έτσι πολιτεύονταν πάντα.

Είτε έτσι όμως είτε αλλιώς αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τους κοπεί αμέσως η φόρα για νέες λαμογιές και συμπεριφορές που δεν συνάδουν με το καινούργιο, σύγχρονο , πολιτικό πρόσωπο διακυβέρνησης που θέλει να πιστεύει ότι πρεσβεύει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Η διαπίστωση ειδικά μετά την megaλη κωλοτούμπα του συγκροτήματος  είναι χαρακτηριστική για τον πάλαι ποτέ "καταλληλότερο" σημίτη του οποίου η μικροψυχία και υποχθόνια λειτουργία έκανε τον τσιτουρίδη να φαντάζει τεράστιος και με τσαγανό ....

κρυπτόμενος "δοξάστηκε" , αποκαλυπτόμενος γελειοποιήθηκε...



Πόσο επίκαιρη γίνεται η παραπάνω φράση του "γέρου της Δημοκρατίας" μετά και τα χτεσινά γεγονότα στη ΝΔ;

Αφού για 5,5 χρόνια μακρυά από τα τεκταινόμενα της χώρας ο "σύγχρονος καταλληλότερος", αραχτός στη Ραφήνα , είχε αφήσει το τιμόνι της πορείας της χώρας στον Πάκη και το "γερο-μπετόν όλα" Σουφλιά, με τα παπαγαλάκια σε πλήρη δράση (με το αζημίωτο φυσικά ελέω Ρουσόπουλου) απολάμβανε το τίτλο του "καταλληλότερου" του "μεγαλύτερου κεφαλαίου της παράταξης" και άλλα ...( τώρα πιά κωμικά) , έφτασε η ώρα από τα αδιέξοδα και την πλήρη απαξίωση της χώρας σε όλα τα επίπεδα να βγεί μπροστά και να ζητήσει με "σκληρό και καθαρό λόγο" νωπή εντολή για να συμμορφώσει την κατάσταση (sic).

Στην με συνέπεια συνεχή παραγωγή σκανδάλων, φρόντιζαν όλοι (στελέχη της ΝΔ, παπαγαλάκια δημοσιο-κάφροι,) να τον αφήνουν στο απυρόβλητο, ενώ ήταν απόλυτα καταφανής η αδυναμία του να τα ελέγξει και ακυρώσει.

Με στόμφο πέταγε σε στημένες φιέστες,  πομπώδεις φαμφάρες, για "σεμνή και ταπεινή" διακυβέρνηση, για "συνεχή μάχη" με τα συμφέροντα και τους "νταβατζήδες" και οι οπαδοί σαν άλλους κολχόζους χειροκροτούσαν και χαίρονταν για το "μεγαλείο του ανδρός".
Αυτού που δεν είχε την τόλμη να αποκαλύψει ποιοί  τον παρακολουθούσαν και από τι τον κρατάνε , αυτού που δεν στέρησε τη φιλομάθεια της κυρίας του και σε χρόνο για το Γκίνες από νηπιαγωγός της σχολής Τρικάλων , έγινε ντοτορέσσα , αυτού που "δεν ήξερε"  τίποτα για το Βατοπέδι, για την siemens, για τις offshore των στελεχών της κυβέρνησής του και "άλλων ουκ έστιν αριθμός".


Τον έβαλαν μπροστά να καλύπτει τα πάντα όσα δημιουργούσαν, οι Παυλίδηδες, οι Τσιτουρίδηδες, Μπασιάκοι, Βλάχοι, Σουφλιάδες, Ρουσόπουλοι, Βουλγαράκηδες,Φεβρωνίες και Τραγάκηδες κά.αρκεί να τον άφηναν στην  ησυχία του.
Μια χώρα σαν ακυβέρνητο καράβι στον φουρτουνιασμένο ωκεανό της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και της δεινής ντόπιας οικονομικής συγκυρίας με τον καπετάνιο απόντα αντί  σε εγρήγορση.

Υπουργικά συμβούλια ανέκδοτα των 25 λεπτών με συζήτηση για τον αγαπημένο Παναθηναικό μεταξύ των άλλων ανεκδότων του "γερο-μπετόν όλα" (απόλυτη ξεφτίλα).

Τώρα που βγήκε μπροστά (ανάθεμά σε Λούλη και Σουφλιά), αποδείχτηκε ότι ήταν ΑΝΙΚΑΝΟΣ, ΑΒΟΥΛΟΣ, ΜΟΙΡΑΙΟΣ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ για την πορεία της χώρας.
Ο φίλος του Τσιτουρίδης, αφού τον απείλησε και ... με αγωγή (???), είπε ότι στο Μαξίμου και την Ρηγίλλης έχουν εγκατασταθεί και κάνουν κουμάντο της χώρας τα λαμόγια.

Οι "νταβατζήδες" του Μπαιρακτάρη ( εεε έιχαμε πιεί κι ένα ποτηράκι παραπάνω) προφανώς.
Αλλά και η επίδειξη πυγμής , με τις ανακοινωθείσες λίστες. κι αυτή της πλάκας είναι.
Αφού τους κάλυψε απόλυτα, και με το κλείσιμο της βουλής ή τις αποχωρήσεις από αυτή διασφάλισε την ατιμωρησία τους, αποχώρησαν οικειοθελώς , ενώ κάποιοι μάθαιναν από τα δελτία των ντερμπεντέρηδων το κόψιμο (γιατί άραγε αφού δεν υπήρξε θέμα διαπλοκής με βατοπέδι-siemens;)αλλά ο Κυριακούλης παραμένει στην πρώτη γραμμή "αμόλυντος" ..., όπως και ο "γερο-μπετόν όλα", ή ο κουμπάρος Μπασιάκος.
Τα τζάκια , οι βαρώνοι κι ο θείος συνθέτουν ένα ακόμη ξεχωριστό κομμάτι στον ιστό της Νεο-Δημοκρατικής τρέλλας.
O "σύγχρονος καταλληλότερος" (τρομάρα του) αποδείχτηκε ο πλέον άχρηστος, χειρότερος κι από τον θείο του ή τον άλλον "καταλληλότερο" σημίτη (που ακόμη κάνει το παπί για όσα του καταλογίζονται -ορθώς).

Ο νεώτερος Καραμανλής το μόνο που πέτυχε ήταν να διασύρει και ευτελίσει στον υπέρτατο βαθμό τον θεσμό του πρωθυπουργού

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

(1995-2009) Simitis game over ...

Τον Νοέμβριο του 1995 έγινε «το δείπνο των τεσσάρων» (Σημίτης, Αυγερινός, Πάγκαλος, Βάσω Παπανδρέου) που αποδείχτηκε ότι ήταν προάγγελος των εξελίξεων του ΠΑΣΟΚ.
Η "συνάντηση" είχε μεγάλη δημοσιότητα και αυτό αιφνιδίασε τον πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου, που περιέγραφε την ενόχλησή του στους συνεργάτες του. 
Ηταν η αρχή για να συγκροτηθεί το μέτωπο της νέας πολιτικής ομάδας που προωθούσε τη δική της πρόταση, όταν θα ερχόταν η ώρα.

Στενοί του συνεργάτες έλεγαν ότι ο πρωθυπουργός δεν βλέπει να υπάρχει κάτι έκτακτο και ιδιαίτερο που να δικαιολογεί τέτοιου είδους συναντήσεις.
Και πρόσθεταν ότι θα μπορούσαν να εκφράσουν τις απόψεις τους στα θεσμοθετημένα όργανα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κυβερνητικός εκπρόσωπος τότε, έλεγε ότι δεν απέδιδε ιδιαίτερη πολιτική σημασία στη συνάντηση, επειδή όσοι πήραν μέρος ήταν προβεβλημένα στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος που μετείχαν σε όλα τα προβλεπόμενα συλλογικά όργανα και είχαν τη δυνατότητα να διατυπώνουν δημόσια τον πολιτικό τους λόγο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, υπουργός Παιδείας την εποχή εκείνη, είχε εμφανιστεί θετικά διακείμενος απέναντι στην κίνηση των «τεσσάρων», λέγοντας ότι είναι αναγκαίο τα ηγετικά στελέχη να συνομιλούν και να συνεννοούνται για την πορεία του κόμματος.

Ο Δ. Τσοβόλας είχε μιλήσει για «φράξια των τεσσάρων» και την «αρχή της διαμόρφωσης ενός δεξιού ή νεοφιλελεύθερου ρεύματος στο ΠΑΣΟΚ».

Ο Ευάγγ. Γιαννόπουλος έλεγε ότι τέτοιες συναντήσεις δεν βλάπτουν. «Ενόψει κάποιων εξελίξεων, δεν βλάπτει να ανταλλάσσονται απόψεις».

Ο Στ. Τζουμάκας, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου, έλεγε ότι οι συμφωνίες προσώπων δεν λύνουν τα προβλήματα ενός κόμματος και απαιτούνται πολιτικές συμφωνίες.
«Οι πολιτικές αποφάσεις πρέπει να ενώνουν όχι για να ακινητοποποιούν στη σημερινή αφασία, αλλά για να εμπνέουν δημιουργικές δυνάμεις.
Κανένα στέλεχος ούτε η ηγεσία του δεν θα ωφελήσει το ΠΑΣΟΚ με πολώσεις και τετελεσμένα», τόνιζε.

Ο Ι. Σουλαδάκης, μέλος τότε του Ε.Γ., δεν θεωρούσε τη συνάντηση των τεσσάρων μείζον ζήτημα και τόνιζε ότι «είναι αναγκαία μια νέα θεώρηση των δεδομένων για την πορεία του ΠΑΣΟΚ και της χώρας».


Ακολούθησε η προσβλητική συμπεριφορά προς τον Α. Παπανδρέου, σε συνεδρίαση της Κ.Ε, με τη Βασούλα να του πετάει το χαρτί με προτάσεις τους κατάμουτρα .


Αυτά λέει η ιστορία, 
ακολούθησε η στήριξη Γ. Παπανδρέου στον Σημίτη (στο 5o Συνέδριο κόντρα στον Άκη) και η παράδοση του κινήματος (για να το διαλύσει οργανωτικά)  μαζί με την πρωθυπουργία.
Τα επακόλουθα γνωστά, όσον αφορά τα "επιτεύγματα του εκσυγχρονισμού" ...
και μετά .... το δαχτυλίδι της συντριβής,... ήττες,.... ήττες ...
και τώρα ο Γ.Παπανδρέου ... "επιδεικνύοντας πυγμή" ...."τελειώνει" τον Σημίτη
Υ.Γ. η ιστορία σαν κωμωδία και τραγωδία  μαζί....

όλα εδώ πληρώνονται ...




επιτέλους .... τέλος  (;)

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

θέλει να παίξει το παιχνίδι των αλλεπάλληλων εκλογών ...

Το σενάριο που παίζει στο μυαλό του Καραμανλή, έχοντας αποδεχτεί ότι θα χάσει τις εκλογές της 4ης Οκτώβρη (κι ας απάντησε σε σχετική ερώτηση στη ΔΕΘ ότι
..."ναι, πιστεύω ότι θα κερδίσουμε. Είναι δύσκολα τα πράγματα αλλά θα κερδίσουμε"

είναι το εξής:

βλέποντας , μέρα με τη μέρα ,  ότι απαξιώνεται τόσο ο ίδιος , όσο και η κυβέρνησή του, με προδιαγεγγραμμένη την ήττα από το ΠΑΣΟΚ και τον Γ.Παπανδρέου, κι αφού διασφάλισε την παραγραφή των σκανδάλων με το κλείσιμο της βουλής,

προκήρυξε τις εκλογές με την προσδοκία ότι θα περιορίσει την ήττα του στο ελάχιστο δυνατό, παίζοντας το χαρτί του σκληρού αλλά συνάμα, χρήσιμου και ειλικρινή.
...πάει δηλαδή σε νέες εκλογές  με στόχο την μη αυτοδυναμία ΠΑΣΟΚ και βλέπει ..., 
ενώ σε
ενδεχόμενη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ τότε θα βγεί στα κεραμίδια...
Ακόμη κι αν το ΠΑΣΟΚ πετύχει αυτοδυναμία , αυτή θα είναι οριακή, οπότε πάλι παίζει στο παιχνίδι ..

 κι όλα αυτά παρά το ότι δηλώνει ότι
- η ΝΔ θα ψηφίσει οπωσδήποτε, "ό,τι και να γίνει", τον Καρ. Παπούλια για Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ερχόμενη άνοιξη.

Αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για το τι θα κάνει αν είναι άλλος ο υποφήφιος (εφόσον υπάρξει άρνηση του Κ. Παπούλια για ανανέωση της θητείας του),
τότε η ΝΔ ως αντιπολίτευση μπορεί να προκαλέσει νέες εκλογές την άνοιξη εφόσον οι πολιτικές συνθήκες την βολεύουν...
 

Ο Καραμανλής μάλιστα -όταν ρωτήθηκε ευθέως - δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο των ...
νέων εκλογών σε μια τέτοια περίπτωση .
"Αν προταθεί άλλο πρόσωπο, αυτό θέλει εκτίμηση και ανάλυση..." περιορίστηκε να απαντήσει.
"Αν προταθεί κάποιος άλλος που δεν συμφωνούμε, τι θα κάνουμε; Θα τον ψηφίσουμε με το ζόρι;"
απάντησε στη συνέχεια και σε άλλη ερώτηση, προσθέτοντας όμως ότι δεν είναι στις προθέσεις του προκαλέσει πάλι εκλογές την άνοιξη.(;;;;)

Αυτό ενισχύεται κι από την άρνησή του στην πρόταση του Γ.Παπανδρέου να συμφωνήσουν στην επανεκλογή Παπούλια, μετά τις εκλογές.

Ετσι το σενάριο δείχνει ότι ο Καραμανλής - που κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ γι αυτό - θέλει να παίξει το χαρτί της προεδρικής εκλογής μέχρι το τέλος κι όπου τον βγάλει, 
διατηρώντας τη θέση του στην ηγεσία της ΝΔ,
με προσδοκία την "πράσινη παρένθεση" ..

Λίγο όμως τον ενδιαφέρει το γεγονός ότι θα αυτοαναιρεί την "υπεύθυνη στάση του"  για "παύση της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου" , μέσα στην αρνητική εθνική και διεθνή συγκυρία για την οικονομία .

Γιατί αν είχε, έστω και τώρα - στο παρά ένα - ίχνος υπευθυνότητας ( τσίπα) θα μπορούσε να δεσμευτεί ότι δεν θα παίξει με ότι κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντας  ότι  ενδιαφέρεται για την πορεία της χώρας κι όχι για την προσωπική πολιτική του επιβίωση.
Κοντός ψαλμός όμως ...
γιατί
"λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο" ...

αυτά όμως, πρόλαβε να τα κάνει ....

5,5 χρόνια επειδή το "κακό ΠΑΣΟΚ" του χάλαγε το κλίμα της συναίνεσης, μας είπε ο Καραμανλής στην ΔΕΘ, δε πρόλαβε να τιθασσεύσει την φοροδιαφυγή, την ανεργία και να ορθολογίσει την οικονομία της χώρας που την έχει φτάσει στα όρια της χρεωκοπίας.
Δεν απέδωσαν οι "διαρθρωτικές του αλλάγές" , η "επανίδρυση του κράτους" που οραματίστηκε και χρειάζεται νέα "νωπή εντολή"για να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο, με πάγωμα μισθών και αυστηρή λιτότητα, με κατάργηση και περιστολή κοινωνικών δικαιωμάτων.
και ξαναπρότεινε μπλα-μπλα-μπλα....
'ομως για να θυμηθούμε - ενδεικτικά - τι πρόλαβε να κάνει στα 5,5 χρόνια που "κυβέρνησε"  τη χώρα


1) Ιούλιος 2004 – χρηματισμός
Λίγους μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας και η Υπόθεση Λιάσκου – Κεραμιδά (από το Υφ. Τουρισμού) για χρηματισμό στιγματίζει τη νέα… εναλλακτική και “καθαρή” κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή.

2) Σεπτέμβριος 2004 – παράνομη μεταγραφή
Το πανελλήνιο συγκλονίζεται για την μεταγραφή του γιου του Τσιτουρίδη, υπουργού Απασχόλησης τότε, που παραιτήθηκε για το σκάνδαλο αυτό.

3) Ιανουάριος 2005 – βασικός μέτοχος
Η υπόθεση του βασικού μετόχου, με τις παρεμβάσεις και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, έρχεται να απασχολήσει την επικαιρότητα για αρκετό διάστημα μιας και το MEGA καιγόταν αρκετά με το θέμα, λόγω της ενασχόλησης με τα Δημόσια Έργα του ιδιοκτήτη του καναλιού.

4) Μάιος 2005 – προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ
Ο στενός συνεργάτης του Προκόπη Παυλόπουλου,   Χούπης εμπλέκεται στο σκάνδαλο των προσλήψεων εκτός ΑΣΕΠ στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

5) Ιούνιος 2005 – πακιστανοί
Οι απαγωγές και ανακρίσεις των Πακιστανών είναι ένα από τα χτυπητά και καλά ενθυμούμενα σκάνδαλα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Υπουργός τότε; Και ο Πολύδωρας να λέει πως οι Πακιστανοί απάγονται μόνοι τους…

6) Ιούνιος 2005 – προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ
Σε συνέχεια των προηγούμενων προσλήψεων έρχονται και οι προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ και για τη στελέχωση της Αγροφυλακής.

7) Σεπτέμβριος 2004 – πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου Σινούκ
Ευθύνη της κυβέρνησης η υπόθεση εφόσον με τα τωρινά στοιχεία γνώριζε την κατάσταση των ελικοπτέρων και τα άφηνε να πετάνε, κάτι που στοίχισε την ζωή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας.

8)Σεπτέμβριος 2005 – καρτέλ γάλατος – Κουμπάροι
Τις συναλλαγές των επιχειρηματιών για τη μείωση των προστίμων τους εις βάρος των καταναλωτών αφορά το καρτέλ του γάλατος που εμπλέκει τα στελέχη της ΜΕΒΓΑΛ.

9) Οκτώβριος 2005 – Ρεγκούζας και κρατικές διαφημίσεις
Την παραίτηση του Αδάμ Ρεγκούζα προκάλεσε η εμπλοκή του στο σκάνδαλο της παροχής κρατικής διαφήμισης σε υπόδικο, ιδιοκτήτη τηλεοπτικού καναλιού στη Θεσσαλονίκη.
10) Οκτώβριος 2005 – Μαντούβαλος – παραδικαστικό
Την εμπλοκή του στο παραδικαστικό κύκλωμα πλήρωσε με αποπομπή ο Πέτρος Μαντούβαλος. Ο Πέτρος Μαντούβαλος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες: ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόπειρα κακουργηματικής απάτης, απόπειρα παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων, απάτη από κοινού από την οποία η ζημιά είναι ιδιαίτερα μεγάλη, απόπειρα εκβίασης και παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων από κοινού

11)Δεκέμβριος 2005 – Παλαιοκρασσάς και ΔΕΗ
Για φαγοπότι στη ΔΕΗ επί Παλαιοκρασσά μιλούσαν τα ΜΜΕ την περίοδο εκείνη. Εκείνος απομακρύνθηκε και κανένας υπουργός δεν πήρε την ευθύνη.

12)Ιανουάριος 2006 – Μαρκογιαννάκης για Εισαγγελέα Αρείου Πάγου
Ηχογραφημένες συνομιλίες και αρνητικοί χαρακτηρισμοί από πλευράς του κρητικού βουλευτή κ. Μαρκογιαννάκη προς τον Σανιδά.

13) Φεβρουάριος 2006 – ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ Vodafone
Το μεγαλύτερο, από την αρχή της διακυβέρνησης ως την περίοδο που έγιναν, (που να ξέραμε τι θα επακολουθήσει) σκάνδαλο ήταν αυτό των υποκλοπών κορυφαίων στελεχών της πολιτικής ζωής και όχι μόνο. Ευθύνες ; Καμιά. Παραιτήσεις; Καμιά. Μια “αυτοκτονία…” μόνο

14) Ιούνιος 2006 – Ξυλοδαρμοί φοιτητών στα πλαίσια των μεγάλων καταλήψεων στα πανεπιστήμια
Η πρώτη συστηματοποιημένη επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στα εκπαιδευτικά έρχεται το καλοκαίρι του 2006, με προπαγάνδα και πολύ ξύλο από την πλευρά των ΜΑΤ κατά των φοιτητών και λοιπών μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, που εναντιώνεται στο Νέο Νόμο Πλαίσιο.
Μαριέττα και Πολύδωρας στα τύμπανα του πολέμου και Ρουσόπουλος και λοιποί στα πόστα της προπαγάνδας.

15) Αύγουστος 2006 – Πυρκαγιές στη Χαλκιδική
Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στη Χαλκιδική με απολογισμό πέραν των πολλών καμμένων στρεμμάτων, ακόμα και ανθρώπους. Παραιτήσεις; Μπα !!!

16) Σεπτέμβριος 2006 – Υπόθεση Ζαρντινιέρα
Ο ξυλοδαρμός του Κύπριου φοιτητή μπροστά στο ξενοδοχείο ABC στη Θεσσαλονίκη από τους αστυνομικούς της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συγκλόνισε το πανελλήνιο. Οι επιπτώσεις ήταν … τρομερές. Ευτυχώς σώθηκε ο νέος με αρκετά τραύματα. Οι υπεύθυνοι τάχα … αποπέμφθηκαν !

17) Σεπτέμβριος 2006 – Κουμπάροι ξανά…
Κουμπάροι και πάλι στο προσκήνιο

18) Δεκέμβριος 2006 – Εξαγορά ΓΕΡΜΑΝΟΣ από COSMOTE
Η περίπτωση της εξαγοράς της ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την COSMOTE περιγράφεται ως “η διοίκηση της Cosmote ενήργησε δολίως και με σκοπιμότητα, προς εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων και δη να ωφελήσει τον Πάνο Γερμανό”

19) Μάρτιος 2007 – Άγριοι ξυλοδαρμοί φοιτητών στις μεγάλες πορείες του Μαρτίου
Η ”χούντα” της Νέας Δημοκρατίας για άλλη μια φορά από τον Ιανουάριο ως το Μάρτιο του 2007, καταστέλει κάθε διαφορετική φωνή ενάντια στο νόμο – πλαίσιο που ψήφισε η κυβέρνηση.

20) Μάρτιος 2007 – Ομόλογα…
Ομόλογα… και το σημαντικότερο σκάνδαλο (πάλι μέχρι το επόμενο) έρχεται στην επικαιρότητα με τα ταμεία να αδειάζουν για χάρη των χρηματιστηριακών συναλλαγών των άμεσα εμπλεκόμενων. Ευθύνες; Καμία και πάλι !

21.Απρίλιος 2007-Τσιτουρίδης και πάλι

Ο Τσιτουρίδης πρωταγωνιστεί ακόμα μια φορά με την εμπλοκή συνεργάτη του στο σκάνδαλο του ΠΑΣΟΚ με το Χρηματιστήριο. Παραιτείται για άλλη μια φορά, ο τότε Υπουργός Απασχόλησης.

22) Ιούνιος 2007 - Βαρβιτσιώτης και σκάνδαλο Μυκόνου
Αναμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις της χρονιάς είναι η περίφημη πλέον υπόθεση της Μυκόνου. Το όνομα του βουλευτή της Ν.Δ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη καθώς και του πρώην (εξαιτίας αυτού του ρεπορτάζ) ειδικού γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Ευγένιου Παπαδόπουλου, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση έδωσαν στη δημοσιογραφική έρευνα διαστάσεις πολιτικού σκανδάλου πρώτου μεγέθους!!!

23) Ιούνιος 2007 - Πυρκαγιές στην Πάρνηθα

Ο προάγγελος των μεγάλων προεκλογικών πυρκαγιών έγινε στην Πάρνηθα. Στρέμματα έγιναν καπνός και οι εκτάσεις παραχωρήθηκαν στο Καζίνο όπως είχε συμφωνηθεί από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

24) Αύγουστος 2007 - Φωτιές στην Πελοπόννησο και στην Εύβοια

Οι πιο αμφιλεγόμενες και πιο πολύνεκρες πυρκαγιές που κόστισαν τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας, είναι αυτές που στιγμάτισαν την προεκλογική περίοδο του 2007 και εξαιτίας της τρομοκρατίας έδωσαν τη νίκη και πάλι στη ΝΔ.
Παγκόσμια η χλεύη για τη μη αποτροπή της καταστροφής του Κρονίου λόφου στην Ολυμπία

25) Αύγουστος 2007 - Χρέη του Αλογοσκούφη για τις εκτυπώσεις του προεκλογικού υλικού

Στις αίθουσες των δικαστηρίων αλλά και της Βουλής θα συνεχιστεί το θέμα που δημιουργήθηκε μεταξύ του επιχειρηματία Βασίλη Μπρέκου και του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη για το χρέος των 280.000 ευρώ.

26) Δεκέμβριος 2007 - Μαγγίνα… πιάσε μια λεμονάδα

 Πρόστιμα ύψους 160.000 ευρώ επέβαλε η Πολεοδομία Μαρκοπούλου στο Βασίλη Μαγγίνα για τη βίλα - “αναψυκτήριο” που έχτισε στο Κορωπί (αυτή στην οποία “φιλοξενούσε” και τους Ινδούς).

27) Δεκέμβριος 2007 - ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ - Σεξ, ψέμματα και DVD

Το πιο ροζ σκάνδαλο όλων των εποχών αποκαλύπτεται και στοιχειώνει τους πολίτες αυτής της χώρας για πάνω από 4 μήνες, καθημερινά. Παράνομοι διορισμοί, βιντεοταινίες, κομιστές, εκπομπές και λοιπά… έφεραν όλα τα υπόλοιπα σημαντικά θέματα σε δεύτερη μοίρα. Η μόνη που μπήκε φυλακή για όλα ήταν η Τσέκου. . . Αθάνατο ελληνικό κράτος δικαιοσύνης.

28) Ιανουάριος 2008 - Κουκοδήμος - Θέμος και Αδριανός

 Ψάχναμε επί μήνες να βρούμε τον κομιστή του DVD και ξαφνικά έρχεται η εμπλοκή του Κουκοδήμου στην υπόθεση, ο οποίος και διαγράφηκε από την Κ.Ο. της ΝΔ αλλά επανήλθε μετά… λόγω δυσχεριών για να βγαίνει και το 152….

29) Απρίλιος 2008 - Αυθαίρετο Σουφλιά

 Στο “μικροσκόπιο” τίθενται οι έως σήμερα ενέργειες των υπηρεσιών της Πολεοδομίας Μαρκόπουλου, όσον αφορά το θέμα της αυθαίρετης εξοχικής κατοικίας του υπουργου ΠΕΧΩΔΕ Γίωργου Σουφλιά.

30)Απρίλιος 2008 - Ηλιέλαιο - δηλητήριο

 Σύσσωμοι οι Έλληνες περνάνε από ΚΤΕΟ λόγω του λαδιού που πλασάρανε ως μαγειρικό αλλά μόνο αυτό δεν ήταν… Ευθύνες και πάλι αναζητούνται !

31) Μάιος 2008 - Εξαγορά ΟΤΕ από DT

 Στο στόχαστρο όλων η συμφωνία της κυβέρνησης και της DT, με την εμπλοκή του Βγενόπουλου, για το θέμα της εξαγοράς του ΟΤΕ. Ο ΟΤΕ πουλήθηκε, ο Βγενόπουλος έγινε πιο μάγκας και οι Γερμανοί άρχισαν τις διαρθωτικές κινήσεις τους.

32) Μάιος 2008 - Λιμάνια (ΟΛΠ) και Κινέζοι

 Άλλες προσφορές ισχυρίζεται η εταιρία COSCO και άλλα επικαλείται ο μέχρι πρότινος υπουργός Ναυτιλίας, κ. Βουλγαράκης και τα ποσά διαφέρουν κατά 4 δις… ! Ψιλά δηλαδή… Τα συμπεράσματα δικά σας. Ο ΟΛΠ στους Κινέζους και η Ελλάδα ξεπουλιέται.

33) Μάιος 2008 - ΝΟΘΕΙΑ στη διαδικασία αναθεώρησης του συντάγματος

Αγοραστός και Πατριανάκου σε ρεσιτάλ Νοθείας στη Βουλή το Μάιο και σε ρεσιτάλ υποκριτικής το Σεπτέμβριο όπου αρνούνται τα πάντα. Μα τι χαρτάκια ανταλλάζανε;;; Αυτή είναι η εικόνα της Βουλής εν έτει 2008… σε μια διαδικασία αναθεώρησης του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ με καταγραφή μάλιστα και από το κλειστό κύκλωμα της βουλής

34) Μάιος 2008 - ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS

Τα λόγια είναι περιττά… Μαύρα χρήματα και χρηματισμοί υπουργών, βουλευτών και κομμάτων δείχνει η μέχρι τώρα έρευνα που έκλεισε… προς όφελος των εμπλεκόμενων. Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε το Μάιο αλλά είναι εν ενεργεία πολλά χρόνια τώρα η σχέση της SIEMENS με τις ελληνικές κυβερνήσεις.

35) Ιούνιος 2008 - Λευκίμμη ΧΥΤΑ

Μια γυναίκα, έγκυος, νεκρή από την βίαιη τρομοκρατία των ΜΑΤ στην αντίθεση των πολιτών στην εγκατάσταση των χωματερών στη Λευκίμμη στην Κέρκυρα. Το κράτος σκοτώνει για άλλη μια φορά

36) Ιούνιος 2008 - Μητσοτάκης Κυριάκος και SIEMENS

Το πρώτο όνομα πολιτικού από τη Νέα Δημοκρατία, μετά από αυτό του Τσουκάτου από το ΠΑΣΟΚ, έρχεται να ταράξει και πάλι τα νέρα. Ο Κυριάκος, που πρόσφατα γιαουρτώθηκε σε εκδήλωση στο Πολυτεχνείο, απλά έκανε κάποιες αγορές από τη SIEMENS για τηλεφωνικό κέντρο αξίας ….. πολλών χιλιάδων ευρώ. Απλά πήρε κάποιες οικιακές συσκευές από τη SIEMENS και ξέχασε να πάει να πληρώσει. Απλά διευκολύνθηκε για την αγορά κάποιου οικοπέδου… Σε σχέση με όσα έχει κάνει ο πατέρας του στην Ελλάδα πάντως αυτός δεν έκανε τίποτα.

37) Ιούλιος 2008 - Λιάπης, Χριστοφοράκος και SIEMENS

Ταξίδια με τη SIEMENS και τα τζετ του Χριστοφοράκου και άλλες συναλλαγές με ΟΣΕ κλπ. ώστε να κλείσουν οι καλές δουλειές με τη SIEMENS και τα μεγάλα έργα του Δημοσίου.

38) Ιούλιος 2008 - Αποπομπή Ζορμπά

 «Δεν με ήθελαν ….με έφαγαν». Με αυτά τα λόγια ο Γιώργος Ζορμπάς πρόεδρος της Εθνικής Αρχής για την καταπολέμηση της απόκτησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες (αυτός είναι ο θεσμικός τίτλος του) αποχώρησε από το κτήριο που στεγάζεται το γραφείο του και μάλιστα από την πίσω πόρτα.

39) Ιούλιος 2008 - Αξιωματικός της ΕΛΑΣ εμπλέκεται σε σκάνδαλο υπεξαίρεσης 700.000 για το C4I

Όταν αναφερόταν η τότε αρμόδια πολιτική ηγεσία σε «άξιους αξιωματικούς» προκειμένου να δικαιολογήσει επικοινωνιακά την αγωνία της να συγκαλυφθεί και να αποτραπεί οποιαδήποτε ουσιαστική έρευνα της Βουλής στην σκανδαλώδη μεθόδευση παραλαβής των συστημάτων TETRA και AVL, που αποτελούν υποσυστήματα του C4I, εννοούσε αξιωματικούς που κατηγορούνται για υπεξαίρεση 700.000 ευρώ εν τη υπηρεσία;

40) Ιούλιος 2008 - Σκάνδαλο ΟΣΕ

 H τιμή στην οποία αγόραζαν οι έμποροι τα παλαιά σίδερα (σκραπ) ήταν τότε πάνω από 200 ευρώ τον τόνο, ενώ η εταιρεία στην οποία έγινε η ανάθεση θα καταβάλει -σύμφωνα με τη σύμβαση- στην EΔEΣY μόλις 57 ευρώ ανά τόνο ζημιώνοντας τον OΣE 1.300.000 ευρώ!

41) Αύγουστος 2008 - Αναγνώριση των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών

 Με την «προσπάθεια της ΝΔ να παρακάμψει το άρθρο 16 για τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών» συνέδεσε την καταγγελία του ΠΑΣΟΚ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

42) Αύγουστος 2008 - Υπόθεση Παυλίδη - Χρηματισμός

 Ούτε το Σύνταγμα ισχύει, όταν το μέγαρο Μαξίμου αποφασίσει τη συγκάλυψη ενός σκανδάλου και την «προστασία» ενός υπουργού, όπως ο Αρ. Παυλίδης. Η δικογραφία για την άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού δεν έφτασε ποτέ στη Βουλή το 2006, μετά τις καταγγελίες του δημάρχου Τήλου, ούτε τώρα έχει φτάσει στη Βουλή, δέκα μήνες μετά την ένορκη κατάθεση Μανούση, ότι πλήρωνε «προστασία» στον κ. Παυλίδη.

43) Σεπτέμβριος 2008 - ΜΟΝΗ Βατοπεδίου

 Ο μοναχός Ευφραίμ σε επιχερηματικές δραστηριότητες με τις ευχές του Ρουσόπουλου και με μεγάλες παραχωρήσεις πολλών στρεμάτων οικοπέδων στη Χαλκιδική. Μπράβο στη κυβέρνηση που κατάφερε να ξεπουλήσει τα πάντα σε χρόνο ρεκόρ.
Και όλα αυτά όταν ο Ρουσόπουλος ξεκίνησε από το μηδέν και μέσα σε λίγα μόνο χρόνια πλουτίζει και πλουτίζει συνεχώς … Δεν συμπεριλάβαμε το σκάνδαλο με το Ρουσόπουλο και τη Μάρα στη χρονολογική σειρά που είδατε… γιατί τα περιλαμβάνει όλα… ! Υπουργός Προπαγάνδας γαρ… !
Και ο Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Καραμανλής ας κοιμάται ήσυχος… Μην τον ξυπνάτε ! ! !

44. Σκάνδαλο Βουλγαράκη
Ύστερα από το θόρυβο που προκάλεσε η αποκάλυψη της δραστηριοποίησής του στο χώρο των offshore επιχειρήσεων ακινήτων, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιώργος Βουλγαράκης, παραιτείται και αυτομάτως αποτελεί παρελθόν για την κυβέρνηση της ΝΔ. Ακόμη και οι «βαρώνοι» του κυβερνώντος κόμματος έβαλαν εναντίον του, καταγγέλλοντας τον «προκλητικό τρόπο ζωής» του. Άλλωστε, το βάρος έγινε δυσβάσταχτο και με την έμμεση εμπλοκή του στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Η σύζυγός του, συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη - Βουλγαράκη, είχε αναλάβει τη σύνταξη συμβολαίων μεταξύ της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και του Δημοσίου, σε εκτάσεις με αρχαιολογικό ενδιαφέρον, προκαλώντας την παρέμβαση εισαγγελέα.

45. Έκθεση Θεσσαλονίκης – Ο Καραμανλής καλύπτει Βουλγαράκη και Ρουσόπουλο
Η κυβέρνηση τροφοδοτεί τα ΜΜΕ διαρκώς με σκάνδαλα και η κοινωνία «βράζει». Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός «ανοίγει ομπρέλα» προστασίας στους υπουργούς της κυβέρνησης που ενεπλάκησαν σε υποθέσεις διαπλοκής και αποτέλεσαν αντικείμενο εσωκομματικής επίθεσης. Από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο κ. Καραμανλής διαψεύδει τις προσδοκίες και των τελευταίων πολιτών που ήλπιζαν σε μία ρητή, δημόσια αποδοκιμασία των συμπεριφορών που έπλητταν το κύρος της πολιτικής ζωής.

46. Το πακέτο των 28 δις στις τράπεζες
Έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται τα πρώτα «σημάδια» της κρίσης και η κυβέρνηση επικαλείται την ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας στην αγορά, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις ελληνικές τράπεζες με 28 δις ευρώ. Μία πρωτοβουλία, αντίστοιχη της οποίας ουδέποτε έχει ληφθεί με αποδέκτες κοινωνικές ομάδες όπως οι συνταξιούχοι, οι χαμηλόμισθοι ή οι άνεργοι. Η κυβέρνηση είχε «ξεθάψει» 28 δις ευρώ για να τα διαθέσει στις τράπεζες, οι οποίες έως και σήμερα βρίσκονται στο επίκεντρο της κριτικής, καθώς με τη στάση τους κάθε άλλο παρά τη ρευστότητα στην αγορά ενισχύουν.

47 Δεκέμβριος 2008 - Δολοφονία 15χρονου μαθητή από Ειδικό Φρουρό.
Τα λόγια εδώ είναι περιττά....Η ''χούντα'' της Νέας Δημοκρατιάς για άλλη μια φορά.

48. Ο εκβιασμός του Εμφιετζόγλου
Ο επιχειρηματίας Πρόδρομος Εμφιετζόγλου καταγγέλλει ότι ο Γιάννης Αγγέλου, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού, ήταν ενήμερος σχετικά με τον εκβιασμό από μέλη του ΔΣ της εταιρείας Ολυμπιακό Χωριό ΑΕ σε επιχειρηματίες, ωστόσο, εκείνος του καταλόγισε ότι «άργησες να μας ενημερώσεις»...

49.Κεφαλογιάννης (συνεργάτης του πρωθυπουργού και συνεργάτης εμπόρων ναρκωτικών)  

   καταδικάστηκε από τη  δικαιοσύνη, και αμέσως μετα την απειλούσε

50: Ζωνιανά (Πώς είναι δυνατον να τα ξέχασατε)!

51: Νούμερα 1 και 2 (ξυλοδαρμός μεταναστών στο Α.Τ.Ομονοίας)

52: Πρώτη απόδραση Παλαιοκώστα!
 

53: Δευτερη απόδραση Παλαιοκώστα! 





54.Αποχωρήσεις της κυβέρνησης από ψηφοφορίες στη βουλή

55.Το κλείσιμο της βουλής για οριστική παραγραφή των σκανδάλων Βατοπεδίου και siemens

56.Ο Χριστοφοράκος και ο Καραβέλας "έφυγαν" προεκλογικά με τα γνωστά αποτελέσματα…
     τους έμειναν οι χειροπέδες στα χέρια του Δένδια..., αλλά φυλάκισαν τα παιδιά του Καραβέλα για
     επικοινωνιακούς λόγους...

και πάνω από όλα αυτά το μεγαλύτερο όλων που αφορά την κυρία πρωθυπουργού που "κατάφερε"

να μετεξελιχθεί, από απόφοιτη της διετούς φοίτησης Σχολής Νηπιαγωγών Καρδίτσας, σε διδάκτορα και πτυχιούχο της Ιατρικής Σχολής!
Μετά το γάμο της με τον Καραμανλή το 1998, η νηπιαγωγός Νατάσσα, αποφασίζει να γίνει γιατρός.
Το 2004, στην τελευταία εξεταστική και μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, περνά 14 μαθήματα μαζί.
Στις προφορικές εξετάσεις, έμπαινε μόνη της στα γραφεία των καθηγητών, όταν οι άλλοι έμπαιναν πέντε - πέντε.
Έγινε διδάκτωρ ιατρικής το 2002, δηλαδή πριν πάρει το πτυχίο ιατρικής που πήρε το 2004.

Η καθηγήτρια ιατρικής Ολυμπία Γκίμπα Διαμπίρη, που πέρασε την διατριβή της, έγινε πρόεδρος των κρατικών υποτροφιών, ενώ ο γιός της Άρης Διαμπίρης, μέσω της εταιρείας του που είχε μετοχικό κεφάλαιο 600 EURO, υπέγραψε συμβόλαιο 576,000 EURO με τον ΟΠΑΠ και μηνιαία αμοιβή 24,000 EURO.
Και βέβαια, ο φιλόλογος της "Κυρίας" Νατάσσας στο λύκειο στη Θεσσαλονίκη (προξενήτρα του ζεύγους) που χτένισε τη διατριβή της, έγινε Γενικός Γραμματέας στο υπουργείο του "Άντρα" της (ο "μπήχτης" και  "βουτηχτής" Ζαχόπουλος)